«Επιστροφή στον ΠΑΟΚ, μόνο αν υπάρχει πλάνο και εγγυήσεις για κάτι υγιές»

Metrosport Team15 Ιουνίου 2020

O Κώστας Βασιλειάδης είναι από τις σταθερές αξίες σε επίπεδο Ελλήνων παικτών και αν η πανδημία του κορωνοϊού δεν οδηγούσε σε αναγκαία παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων τότε θα έκανε μια από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος πλέον 36χρονος Ελληνας γκαρντ ηρεμεί στην Ελλάδα και βλέπει τα επόμενα βήματα της καριέρας του. Πάντα με το μυαλό ότι μπορεί να έχει δυο-τρία χρόνια ακόμα καλού μπάσκετ, κάνει την αναγκαία συντήρηση και προπονείται όσο μπορεί, για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Η “Μ” συνάντησε τον Κιλκισιώτη παίκτη, που βίωσε την πολύ διαφορετική περίοδο του κορωνοϊού στην Ισπανία. “ Περάσαμε δυο μήνες σε καθεστώς απόλυτου περιορισμού. Στην Ισπανία αυτό που είχε σημασία ήταν η ασφάλεια και υγεία των πολιτών. Οταν έφτασε η χώρα να είναι από τις υψηλότερες σε θύματα ημερησίως επικράτησε ένας πανικός. Η πρώτη σκέψη ήταν να σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία και ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Δεν επιτρεπόταν ουσιαστικά καμία μετακίνηση πλην των απαραίτητων...”.

Η επιστροφή του Ελληνα παίκτη στην Ελλάδα ήταν μια ολόκληρη διαδικασία. “Εψαχνα με κάθε τρόπο μια πτήση που θα μας επέτρεπε να επιστρέψουμε στη Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό. Τελικά σε συνεννόηση με την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στη πτήση που έγινε για την επιστροφή Ελλήνων από την Ισπανία. Το αεροπλάνο έκανε τη διαδρομή Αθήνα-Μαδρίτη- Βαρκελώνη και ουσιαστικά επιστρέψαμε χωρίς πρόβλημα. Είναι διαφορετικά να είσαι στην χώρα σου σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Η Ελλάδα έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τη διαχείριση της πανδημίας και θεωρείται ένα ασφαλές μέρος στο εξωτερικό”.

Οπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος του όνομα του Κώστα Βασιλειάδη μπλέκεται σε πιθανή επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Τι λέει όμως ο ίδιος σε μια τέτοια φημολογία. “ Προσωπικά, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, αλλά για να υπάρχει μια τέτοια προοπτική θα πρέπει να υπάρχει πλάνο και εγγυήσεις. Σταθερή διοίκηση, συγκεκριμένο μπάτζετ, καλός προπονητής και ένα σχέδιο αξιοποίησης και προγραμματισμού με σοβαρότητα. Χωρίς να υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να επιστρέψω. Ομως ξαναλέω αν δημιουργηθεί μια υγιής βάση και με προσεγγίσουν οι άνθρωποι που θα έχουν τα ηνία της ομάδας με σκοπό να δημιουργηθεί κάτι καλό, τότε να μπω σε διαδικασία να το συζητήσω. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, αλλά πάνω από όλα είναι η καριέρα μου. Είναι ένας σύλλογος με τεράστια δυναμική και θα πρέπει σαν ομάδα να κάνει άνοιγμα και στην επαρχία. Εύχομαι να έρθουν καλύτερες ημέρες”.

Τέλος, ο πολύπειρος γκαρντ νιώθει πολύ καλά και βλέπει τη συνέχεια του κοντά στο άθλημα που αγαπάει ως προπονητής. “Νομίζω πως έχω ακόμα δυο τρία καλά χρόνια μπάσκετ. Στη συνέχεια με ενδιαφέρει να συνεχίσω ως προπονητής και για τον λόγιο αυτό θέλω να τελειώσω τη Σχολή Προπονητών στην Ελλάδα. Νομίζω ότι έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες και γνώσεις μέσα από την καριέρα μου, που θα μου επιτρέψουν κάνω το επόμενο βήμα είτε στην Ελλάδα είτε στην Ισπανία. Να είμαστε πάνω από όλα υγιείς, ο κορωνοϊός μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η υγεία”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.