Επιστροφή στις εντός συνόρων υποχρεώσεις με τις μπαταρίες γεμάτες και τις προσδοκίες να παραμένουν ακέραιες

Δημήτρης Μπούζας28 Μαρτίου 2024

Κίνητρο και διακαής πόθος μια δυναμική επιστροφή στα πλέι οφ. Την έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα, όχι ασφαλώς για να ενισχύσει την ψυχολογία της και το ηθικό της γιατί αυτά μετά την επική πρόκριση βρίσκονται στα ύψη, αλλά για να προσθέσει βαθμούς και να αναπληρώσει τις πρώτες απώλειες. Η προετοιμασία γίνεται και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ολοκληρωθεί εκτός βέβαια συγκλονιστικού απροόπτου, χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα σοβαρής απουσίας. 

Οι διεθνείς επέστρεψαν, με τον Εκόνγκ να μην υπολογίζεται. Ως γνωστόν ο 31χρονος αμυντικός υπέστη θλάση τρίτου βαθμού, έχοντας χτυπήσει στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Άφρικα. Έμεινε εκτός με την Γουινέα και έπαιξε σε όλα τα νοκ άουτ μέχρι τον τελικό, αναδεικνυόμενος μάλιστα και ως ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του, παρά τον τραυματισμό του. Ο ΠΑΟΚ ως όφειλε αντιδρώντας και βλέποντας να χάνει χωρίς να ευθύνεται έναν παίκτη, προσέφυγε στο ειδικό πρόγραμμα της ΦΙΦΑ που δημιουργήθηκε το 2018 και προβλέπει την πλήρη κάλυψη των συλλόγων σε περίπτωση τραυματισμού ποδοσφαιριστή, στη διάρκεια της παρουσίας τους με τις εθνικές τους ομάδες. 

Βάση προγράμματος κάθε ομάδα θα αποζημιώνεται για το διάστημα μετά τις 13 Μαρτίου και με την επιστροφή του Εκόνγκ στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας του. Το ύψος της αποζημίωσης θα είναι όλος ο μισθός του παίκτη για το διάστημα που θα λείψει μέχρι την 28η ημέρα. Αυτά ως προς τον Εκόνγκ, γιατί αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν αυτής της απουσίας, έχουμε επιστροφές, με παίκτες που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Αναφερόμαστε στον Μιχαηλίδη, τον Τσιγγάρα, τον Σάστρε και τον Οζντόεφ. Στην αντίπερα όχθη οι αντίπαλοι του δικέφαλου ασχολούνται βέβαια με το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά πέραν του δεόντως και με τις διαπραγματεύσεις που έχουν στόχο την πώληση του Ιωαννίδη. 

Ήδη έχουν αρχίσει οι επίσημες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, με τον Αλαφούζο να θέτει όριο τα 20 εκατομμύρια ευρώ και τους Πορτογάλους να μιλούν για συμφωνία που είναι πιθανό να προκύψει γύρω στα 14 έως 16 εκατομμύρια ευρώ. Τα ισπανικά Μέσα διαρρέουν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και εντείνονται και ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συμφωνία.

Η αγωνιστική της Κυριακής για τα πλέι οφ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε δύο αναμετρήσεις. Στην «OPAP Arena» η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται τον 4ο της βαθμολογίας Ολυμπιακό και στη «Λεωφόρο» ο τρίτος στη βαθμολογία Παναθηναϊκός τον 2ο ΠΑΟΚ. Η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στις αδιάφορες ομάδες του Άρη και της Λαμίας προσφέρεται ιδιαίτερα για τους Θεσσαλονικείς διεκδικητές του κυπέλλου, σαν μια ιδανική ευκαιρία εξαιρετικής προετοιμασίας για τον τελικό.

Χαμός στο ίσιωμα με την πολιτική κρίση (;) η οποία βέβαια ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού εδώ και καιρό και από τη στιγμή που οι δύο πανίσχυροι μιντιάρχες που τους χώριζε αβυσσαλέο μίσος, αποκατέστησαν τις σχέσεις τους και ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο να διεκδικήσουν από κοινού τα όποια συμφέροντα και τους όποιους στόχους είχαν και ήθελαν. Για ποιο λόγο λέτε συνασπίστηκε αυτή η ανίερη όπως την αποκάλεσαν και την αφόρισαν οι φανατικοί οπαδοί και των δύο ομάδων συμμαχία; Μήπως σας έπεισε η δικαιολογία ή το άλλοθι αν θέλετε πως όλο αυτό επινοήθηκε και στήθηκε απλά και μόνο για να μην απολυθεί ένας ξένος αρχιδιαιτητής από την ΕΠΟ; 

Στα αλήθεια πιστέψατε ότι όλα όσα ακολούθησαν είχαν σχέση για την μπάλα και έναν μπαγαπόντη Εγγλέζο του χώρου; Με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς για κάποιους ευκολόπιστους αυτή η ανίερη ερυθροπράσινη συμμαχία και η δράση της, που όπως αποδείχθηκε ήταν σκόνη στα μάτια του κόσμου, πέρασε απαρατήρητη. Το πως εξελίχθηκε το πράγμα το βλέπετε σήμερα με την πολιτική κρίση που ξέσπασε. Αν βέβαια δεν το είχατε δει τους τελευταίους μήνες με τον τρόπο που ο επίδοξος Έλληνας Μπερλουσκόνι δεν επιστράτευε την σωρεία των ΜΜΕ που διαθέτει και την στρατιά των εκπροσώπων ενημέρωσης και υπαλλήλων του, κηρύσσοντας ολομέτωπη επίθεση προς την Κυβέρνηση. 

Ναι η ερυθροπράσινη ποδοσφαιρική ανίερη συμμαχία και τα φαιδρά επιχειρήματα που επικαλέστηκε τον τελευταίο χρόνο, ταλαιπωρώντας και διαστρέφοντας το σκηνικό αλλά και την εξέλιξη των θεσμών στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρίσκεται χαραγμένη στην ούγια της σημερινής πολιτικής κρίσης. Ο ένας εκ των δύο μιντιαρχών διακριτικά οπισθοχώρησε πιθανότατα λόγω της γενναιοδωρίας στο θέμα του Βοτανικού, ενώ ο δεύτερος συνέχισε απτόητος προκαλώντας την βίαιη αντίδραση των Κυβερνώντων που τον έδειξαν πλέον με το δάκτυλο τους, καταλογίζοντας του σκοπιμότητες συμφερόντων, πέραν μάλλον της… μπάλας. 

Δεν θα προχωρήσουμε περισσότερο σε ένα θέμα, οι αναθυμιάσεις του οποίου μπορούν να μας προκαλέσουν κάτι περισσότερο επικίνδυνο από μια ζαλάδα. Απομακρυνόμενοι όμως από το θέμα αυτό που όζει επικίνδυνα, θα θέλαμε να κάνουμε μια διευκρίνηση. Το συγκεκριμένο γεγονός αφορά αυτή καθεαυτή την περίπτωση του διδύμου μιας ανίερης ποδοσφαιρικής συμμαχίας, η οποία προφασιζόμενη φαιδρές δικαιολογίες και κωμικοτραγικά άλλοθι που έχουν σχέση με την μπάλα, πέρασε στα σοβαρά τα οποία βιώνουμε σήμερα. 

Όλα τα υπόλοιπα και όσα αφορούν ιδιαίτερα τον απέραντο σεβασμό μνήμης για τα θύματα των Τεμπών, μένουν όρθια και ανέγγιχτα. Μένουμε στην πρώτη γραμμή εκείνων που απαιτούν να τιμωρηθούν και μάλιστα παραδειγματικά όλοι όσοι ευθύνονται για αυτή τη συμφορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.