Επιστροφή στην κανονικότητα

Αρις Νικολάκης14 Φεβρουαρίου 2020

Ναι, προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ επανέρχονται (ενεστώτας) σε τροχιά φόρμας. Είναι στην ορθή διέξοδο – για να ακριβολογούμε - από την τροχιά της μη φόρμας (sic) τους. Ως άτομα και ως σύνολο απέδειξαν πως διαβαίνουν το κατώφλι της κανονικότητας. Η επιστροφή τους σε αυτήν θα τσακίσει… κόκκαλα αντιπάλων τους!

Το απέδειξαν κυρίως, στους δύο αγώνες Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ως πρόσωπα με την σαφή βελτίωση της απόδοσης τους. Με επαναφορά ουσιαστικά, πάνω από τα medium standards της. Ως σύνολο με επιλογή ορθής διάταξης και τακτικής. Το δίδυμο Μαουρίσιο – Μίσιτς, ένα πρώτο παράδειγμα, έθελξε προχθές στο ΟΑΚΑ. Έσταζαν μέλι γι’ αυτό στην Αθήνα ακόμη κι όσοι δεν βολεύθηκαν με την πρόκριση του ΠΑΟΚ. Το δίδυμο Ίνγκασον – Βαρέλα, ένα δεύτερο παράδειγμα, γοήτευσε δίχως λάθη στην ιδιαίτερα αγαστή, συνεργασία του…

Βάλτε σε αυτά τα γεγονότα – επειδή περί γεγονότων πρόκειται – την εκκωφαντική έκρηξη του Πέλκα. Ο διεθνής «κάπτεν» του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου επανήλθε στην προσωπική του κανονικότητα. Στο 0-1 έκανε μία περίτεχνη ενέργεια… Δαντέλα κέντησε ο άνθρωπος θαμπώνοντας τους πάντες! Αυτός ο Πέλκας έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Αυτόν τον Πέλκα χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Θα είναι κορυφαίο γεγονός η πλήρης κι ολοκληρωτική επιστροφή του στην κανονικότητα.

Με όλα αυτά κι ως εκ θαύματος (αν και μόνον θαύμα δεν είναι η επίδειξη ισχύος στο ΟΑΚΑ)… Κόπασε η μανία των αντιπάλων του. Λυσσομανούσαν καιρό τώρα κατά του ΠΑΟΚ. Στηριζόταν στην περίοδο εκτός φόρμας την οποία διήγαγε. Οι δυο αγώνες Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τους έκοψαν τον αέρα. Αντιλήφθηκαν πως ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην κανονικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Καθίσταται πλέον, σαφής η ανωτερότητα του πέραν της θεωρίας και στην πράξη…

Γεγονός το οποίοι τους χαλά τα πλάνα. Τους στερεί την ευκαιρία συνεχούς αποπροσανατολισμού του ΠΑΟΚ. Τους κόβει τον αέρα για εξωαγωνιστικό παιγνίδι όταν αγωνιστικά το έχουν χαμένο…

Θεωρούμε πάντως, ως κορυφαίο όφελος αυτής της επιστροφής στην κανονικότητα την έκρηξη ενθουσιασμού των φίλων του «δικέφαλου». Έτσι εμείς τουλάχιστον, ερμηνεύουμε την υποδοχή της αποστολής από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Δεν τους έφερε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» η πρόκριση… Σιγά τα ωά… Τους έφερε η απαλλαγή από το άγχος της αβεβαιότητας την οποία εισέπρατταν από την ομάδα τους.

Μόλις λοιπόν, εισέπραξαν σιγουριά κι απόλαυσαν αυτοπεποίθηση… Αισθάνθηκαν πάλι, τον δυνατό κτύπο της καρδιάς του «δικέφαλου». Ένιωσαν την αναπτερωμένη ψυχή του… Ξέσπασαν. Κι έσπευσαν στο αεροδρόμιο, να εκφράσουν την απόλυτη στήριξη τους. Ουδέποτε την στέρησαν αλλά… Την προσέφεραν πάλι απλόχερα!

Δεν παύουμε, να θεωρούμε πως ισχύς του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Κι όπως λέει η εκ βάθους ψυχής της ατάκα της κερκίδας του… «Ο ΠΑΟΚ είναι αετός κι ο κόσμος α φτερά του»!

Οι πτήσεις του, οι δυο εξαιρετικές πτήσεις του κόντρα στον εξαιρετικά απογειωμένο Παναθηναϊκό – πέραν της ανώμαλης προσγείωσης του – διαμόρφωσαν συνθήκες κυριαρχίας του και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Δίχως τούτο, να σημαίνει πως τώρα ο ΠΑΟΚ κι ως άτομα και ως σύνολο δικαιούται, να βάλει το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Αλίμονο του εάν το κάνει. Αλίμονο του. Δεν έχουν απλά, στενέψει τα περιθώρια απωλειών. Έχουν εκλείψει παντελώς. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους προπονητές και παίκτες του.

Δεν αρκεί η επιστροφή στην κανονικότητα. Απαιτείται η παραμονή σε αυτήν! Συμφωνείτε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.