Επιστρέφει ο Νέλσονας Ολιβέιρα! Ε, και;

Αρις Νικολάκης03 Αυγούστου 2022

Εάν κι εφ’ όσον η απουσία ενός φορ από μία ομάδα είναι αιτία… ναυαγίου, αλίμονο στον ΠΑΟΚ. Δε λέμε βέβαια, πως με τον – περί ου ο λόγος - Νέλσονα Ολιβέιρα δεν θα ήταν διαφορετικός κόντρα στη Λέφσκι. Λέμε απλά, πως ένας κούκος δε θα έφερνε την άνοιξη στο καταχείμωνο. Καταχείμωνο (με την κακή έννοια…) βλέπετε, διήγε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στους αγώνες της με την ομάδα της Σόφιας.

Καθώς δε, ο Πορτογάλος φορ ήταν και πέρυσι κι είναι κι εφέτος «κλειδί» στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου… Εύλογα η απουσία του είναι καθοριστική.

Όπως και να το κάνουμε όμως, δεν μπορεί… Δεν γίνεται… Δεν είναι δυνατόν βρε, αδελφέ… Η απουσία ενός εκ των ένδεκα να είναι αιτία …ναυαγίου μίας ομάδας. Τούτο καθώς συχνά πυκνά γίνεται επίκληση της απουσίας του Νέλσονα Ολιβέιρα….

Ήταν καθοριστική. Και πέρυσι κι εφέτος ήταν. Όχι τόσο, όσο για να της… αποδώσουμε όλα τα κακά της μοίρας του ΠΑΟΚ. Μη χάσουμε το δάσος αναζητώντας το δένδρο. Έτσι;

Ο Αντρίγια Ζϊβκοβιτς, ο υπ’ αριθμόν ένα ποιοτικός παίκτες του ΠΑΟΚ, έχει κόψει πατόκορφα τις σχέσεις του με το γκολ. Θα σύναπτε νέες;

Ο ΠΑΟΚ σε 180+ λεπτά έκανε, δεν έκανε τρεις τέσσερεις ευκαιρίες, όλες κι όλες, με τη Λέφκσι. Θα έκανε περισσότερες εάν κι εφ’ όσον έπαιζε ο Νέλσονας Ολιβέιρα;

Εάν κι εφ’ όσον έπαιζε απλά, δε θα επιστρατευόταν – ενώ ξεκουραζόταν από υπέρβαρες αγωνιστικές υποχρεώσεις - ο Γιώργος Κούτσιας. Δε θα φορτωνόταν τόσες και τέτοιες ευθύνες πρώτης από εκεί δεν ήταν καν δεύτερης.

Δε θα έπαιζε επίσης, φορ ο Κάλεντ Νάρεϊ. Θα αποφευγόταν αυτή η αλχημεία του Ρουμάνου προπονητή. Με τον φορ να εκτελεί κόρνερ και πλάγια άουτ στη ρεβάνς της Τούμπας! Κι η αντίπαλη περιοχή να είναι άδεια. Αφήστε, να πάνε!

Και φυσικά, δε χωρά κουβέντα πως θα βλέπαμε και πέρυσι κι εφέτος έναν άλλον ΠΑΟΚ με τον Πορτογάλο φορ. Ασυζητητί. Αρκεί πάντως, να λειτουργούσαν ορθά… Εύρυθμα, τέλος πάντων, οι υπόλοιπου (… οποιοδήποτε) δέκα παίκτες. Στους αγώνες με τη Λέφκσι δε λειτούργησαν. Έτσι συνέβη το …ναυάγιο. Κι ο ΠΑΟΚ βυθίστηκε αύτανδρος στον πρώτο του πλου σε ευρωπαϊκά νερά.

Δεν υποτιμούμε την αξία αφ’ ενός και την χρησιμότητα του Νέλσον Ολιβέιρα. Δεν υποτιμούνται αμφότερες αλλά… Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως με την επίκληση (δικαίωμα αναμφισβήτητο όσων την πράττουν) της απουσίας του Πορτογάλου για όλα τα στραβά, τα κακά και τα ανάποδα του «δικέφαλου» πέρυσι κι εφέτος.

Κι επιμένουμε. Ναι, θα βλέπαμε μία διαφορετική ομάδα με έναν παίκτη – στα καλά του - τον Νέλοονα Ολιβέιρα στις τάξεις της. Υπό την άκρως απαραίτητη προϋπόθεση πως κι άλλοι δέκα θα ήταν ανάλογα. Στα καλά τους. Αλλιώς; Θα ήταν σαν την καλαμιά στον κάμπο…

Ο φορ είναι η αιχμή του δόρατος κάθε ομάδας. Αρκεί να υπάρχει δόρυ! Έτσι; Κι ασπίδα βεβαίως, βεβαίως. Ε, ο ΠΑΟΚ και δόρυ δεν είχε κι ασπίδα τού έλειπε στην πρεμιέρα του Κόνφερενς Λιγκ!

Γι’ αυτό επιτρέψτε μας – με όλο τον σεβασμό στον Πορτογάλο φορ – να λέμε: Επιστρέφει ο Νέλσονας Ολιβέιρα! Ε, και;


ΥΓ 1: Χαιρετίσματα σε όσους… συνέργησαν στην απόκτηση (ναι, επειδή συνέργεια θεωρείται ακόμη και η ιδέα περί τούτου) Τόμας Μουργκ, Λέο Ζαμπά, Λούκας Τέιλορ, Νίκα Νινούα και λοιπών άλλων δραματικά αποτυχημένων επιλογών…

ΥΓ 2 : Αυτό είναι το κακό για τον ΠΑΟΚ. Το χειρότερο είναι η υπεροχή των αποτυχημένων έναντι των επιτυχημένων μεταγραφικών επιλογών!

ΥΓ 2: Ολοκληρώθηκε η - χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου διαστάσεων – κυβίστηση όσων διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για τον Μαρκ Κλάντεμπεργκ (οποίος έβλαψε σοβαρά την υγεία του ελληνικού ποδοσφαίρου). Και τώρα τα έσχιζαν για την παραμονή του.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.