Επιστολική ψήφος: Τουλάχιστον 60.000 εγγραφές από 107 χώρες

Metrosport Team09 Απριλίου 2024

Τουλάχιστον 60.000 εγγραφές ψηφοφόρων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 60.000 έγγραφες, από Έλληνες που έχουν εγγραφεί από 107 διαφορετικές χώρες.

«Η επιστολική ψήφος δε λύνει την αποχή αλλά εξαντλεί τα θεσμικά εργαλεία για να διευκολύνει τη συμμετοχή», σημείωσε η κα. Κεραμέως.

Τι αναφέρει το Σύνταγμα για την επιστολική ψήφο

H επιστολική ψήφος αποτελεί μια προσφιλή διαδικασία σε αρκετές χώρες, διασφαλίζοντας το δικαίωμα όλων των ψηφόφορων να ασκήσουν απρόσκοπτα από όπου κι αν βρίσκονται το εκλογικό τους δικαίωμα, με την κυβέρνηση να επιδιώκει εδώ και καιρό την καθιέρωσή της.

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 51 του Συντάγματος (Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα), «η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.