ΕΒΕΘ στον Ζέρβα: «Καταργήστε τον ποδηλατόδρομο στην Κ. Καραμανλή»

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2020

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εμπορικά καταστήματα, που είναι εγκατεστημένα στις δύο πλευρές της λεωφόρου Κ. Καραμανλή, αναφέρεται σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.  

Το Επιμελητήριο είχε έγκαιρα επισημάνει -με την από 16 Ιουνίου επιστολή του προς την Διοίκηση του Δήμου- ότι αναμένεται να προκύψουν προβλήματα από τον συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο.  

Στην πρόσφατη επιστολή του, τονίζει πως «ακόμη και σε ημέρες με ασυνήθιστη καλοκαιρία, η κίνηση ποδηλάτων στους συγκεκριμένους ποδηλατοδρόμους είναι πενιχρή και αναμένεται με την σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών να μειωθεί ακόμη περισσότερο».  

Προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος, το ΕΒΕΘ κοινοποίησε στην Δημοτική Αρχή και τις επιστολές των επιχειρήσεων που διαμαρτύρονται, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί ο ποδηλατόδρομος και η δυσφορία που συνακόλουθα προκαλεί.  

«Σας καλούμε, συνεπώς, να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας και να επαναφέρετε τη λεωφόρο Κων. Καραμανλή στην αρχική της λειτουργία, ως δρόμου διαμπερούς κυκλοφορίας και αρτηρίας με υπερτοπική εμπορικότητα, καταργώντας τους ποδηλατοδρόμους, που κατά τη δοκιμαστική λειτουργία τους, όχι απλά δεν αποδίδουν θετικά αποτελέσματα αλλά, απεναντίας, επιβαρύνουν σημαντικά την κυκλοφορία των οχημάτων και την επιχειρηματική δραστηριότητα, αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα ατυχημάτων», καταλήγει η επιστολή του Επιμελητηρίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.