Επιστήμονες στην Ολλανδία μιλούν για αντίσωμα κατά του κορωνοϊού

Metrosport Team14 Μαρτίου 2020

Για ανακάλυψη ενός αντισώματος που μπορεί να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό κάνουν λόγο οι επιστήμονες σε Ουτρέχτη και Ρότερνταμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nos.nl, οι επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου Erasmus και του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης υποστηρίζουν ότι έχουν βρει ένα αντίσωμα που μπορεί να νικήσει τον ιό, που πλήττει την Ευρώπη. 

«Αυτό είναι το πρώτο αντίσωμα που γνωρίζουμε ότι εμποδίζει τη μόλυνση και υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να γίνει φάρμακο και να κυκλοφορήσει στην αγορά» τονίζει χαρακτηριστικά ο καθηγητής κυτταρικής βιολογίας του Ρότερνταμ, Φρανκ Γκρόσβελντ.

Η ομάδα των ερευνητών δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς πάνω σε αυτό. Ωστόσο, κρατούν μια επιφύλαξη καθώς ακόμη το αντίσωμα δεν έχει δοκιμασθεί σε ανθρώπους. Βρίσκεται σε στάδιο έρευνας από τους βιολόγους και εάν κριθεί κατάλληλο τότε θα δημοσιευθεί και θα δοκιμασθεί.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Μπέρεντ – Γιαν Μπος, δεν θέλει να δημιουργήσει ψευδείς προσδοκίες και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Είναι ένα πρώτο αλλά πολλά υποσχόμενο βήμα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να υποθέσουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό στον άνθρωπο. Η μελέτη συνεχίζεται».

Από την πλευρά του, ο καθηγητή, Φρανκ Γκρόσβελτ αναφέρει ότι το αντίσωμα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εμβολίου που θα καταπολεμά τον κορωνοϊό αλλά αυτή η διαδικασία για να είναι ορθή και να έχει αποτελέσματα πρέπει να εξεταστεί και μελετηθεί σε βάθος και ίσως να διαρκέσει περίπου δύο χρόνια.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.