Μία ακόμη εβδομάδα αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων

Metrosport Team22 Ιανουαρίου 2021

Ούτε και σήμερα ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάποια απόφαση σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες που τελούν υπό αναστολή.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, που έγινε την Παρασκευή 22/1, επρόκειτο να συζητηθεί το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για επαννεκίνηση των ομαδικών πρωταθλημάτων όμως δεν λήφθηκε απόφαση και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην απογευματινή ενημέρωση αρκέστηκε να πει «την άλλη Παρασκευή (29/1) η Επιτροπή θα συζητήσει το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων».

Το θέμα αφορά στη Football League, την πρώτη κατηγορία μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών και χάντμπολ ανδρών και γυναικών, αθλήματα που έχουν ξεκινήσει προπονήσεις από την 1η Ιανουαρίου και με τα νέα δεδομένα δεν πρόκειται να επανεκκινήσουν πριν από την 1η Φεβρουαρίου.

Πάντως σήμερα ανακοινώθηκε ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια

Μετά από ομόφωνη απόφαση των λοιμωξιολόγων ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στις «κόκκινες περιοχές» κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Για τις κόκκινες περιοχές εισηγηθήκαμε να λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά», είπε χαρακτηριστικά.

Στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε αυστηρό lockdown σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου τα μαθήματα για τους μαθητές του Λυκείου θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα ενώ αναμένεται στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ να προστεθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς  και οι μεγαλύτεροι μαθητές ώστε να μπορούν όποτε το επιθυμούν και με την συγκατάθεση των γονέων τους να υποβάλλονται σε τεστ.

Κλειστά Πανεπιστήμια και φροντιστήρια

Στον αντίποδα όμως, κλειστά θα παραμείνουν Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα τόνισε πως, άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, «Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η διαδικασία είναι δυναμική, τα δεδομένα της πανδημίας εξετάζονται διαρκώς και προσαρμόζονται αναλόγως και οι αποφάσεις μας για τα επόμενα βήματα. Μία επιπλέον επισήμανση: ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου».

Στο μεταξύ, παρατείνεται το lockdown στη χώρα μας για ακόμα μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση για τον κορονωϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό σημαίνει ότι σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, όπως επίσης και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, θα επιτρέπονται 2 επιβάτες στο ταξί, πλέον του οδηγού.

Ακόμη, η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα παραμένει τελικά. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι Περιφέρειες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου θα επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου εντός αυτών των Π.Ε. Θα μπορούν να συμμετέχουν έως 4 άτομα, 2 σε κάθε αυτοκίνητο. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί και πάλι το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος, καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.