Επιμόρφωση στο Αϊντχόβεν, για την Νο1 ακαδημία στην Ελλάδα

Metrosport Team27 Μαρτίου 2024

Γράφουν οι: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει αυθεντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2008, έχει φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Ήδη στην πρώτη ομάδα, η παρουσία παικτών όπως οι Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Τσιγγάρας, Ταλιχμανίδης, Τζίμας δείχνουν την σπουδαία δουλειά που γίνεται.

Ο ΠΑΟΚ όμως επιλέγει, συνειδητά και λαμβάνει πληροφορίες από τον τρόπο δουλειάς και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Εισπράττει τα μηνύματα. Και προχωράει. Η Νο 1 ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, πρέπει να “ανανεώνεται”. 

Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν ήταν το ταξίδι που έκανε στην Ολλανδία και στο Αϊντχόφεν ο τεχνικός υπεύθυνος των μικρών ηλικιών (Κ12-Κ7) του PAOK Academy Γιώργος Γκούρτσας. Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης αλλά και της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας. Η επίσκεψη στο γήπεδο και τις εγκαταστάσεις της Αϊντχόβεν, στη διήμερη συνάντηση της ECA (European Club Association), ήταν εποικοδομητική.

Έσοδα άνω των 24 εκατ. από πωλήσεις νεαρών παικτών

Καλό είναι να θυμόμαστε και τι ακριβώς είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Με επίκεντρο τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Είπαμε, αποτελούν “φλέβα χρυσού”, εξαιτίας της δουλειάς που γίνεται συστηματικά από το 2008 έως και σήμερα. Με επικεφαλής τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο.

Μόνο από τις πωλήσεις νεαρών παικτών, που προέρχονται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έχουν προκύψει έσοδα για την ΠΑΕ που είναι περισσότερα των 24 εκατομμυρίων ευρώ. Η μεγαλύτερη πώληση είναι του Τζόλη με 11+2 εκατ. ευρώ στην Νόριτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.