Επιμονή Γκαρσία για εξέλιξη και… ισορροπία - Όλοι συζητούν για το Κύπελλο

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Μίρο Σνάουτσνερ, ο Γιάννης Θωμαϊδης, ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ήταν ευχαριστημένοι από την πρόοδο που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή. Μετά από αρκετό καιρό, ο Δικέφαλος δεν δέχθηκε γκολ από αντίπαλό του. Ειδικά από τον ΠΑΣ που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, δημιουργεί φάσεις προς τις αντίπαλες εστίες και πετυχαίνει γκολ. Ο Γκαρσία το δήλωσε, όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε μετά το τέλος του αγώνα, το επανέλαβε στα αποδυτήρια, ενώπιον των παικτών. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έλεγε μεταξύ των άλλων: «Είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη που παρουσίασε η ομάδα και από την ισορροπία που διαπίστωσα σε όλες τις γραμμές. Έτσι θέλω να παίζουμε».

Ο Γκαρσία στα αποδυτήρια έλεγε μεταξύ των άλλων: «Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Θέλω να συνεχίσουμε έτσι. Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε, γιατί με την δουλειά, έρχονται και τα αποτελέσματα. Εχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας».

Ολοι μιλούν για το Κύπελλο

Ο ξεκάθαρος στόχος του ΠΑΟΚ έως το τέλος της σεζόν, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Αποτελεί, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης μέσα στα αποδυτήρια. Το δήλωσε ο Τζόλης στο metrosport.gr, το αναφέρουν όλοι οι παίκτες. Παράλληλα όμως θέλουν και την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει 43 βαθμούς, είναι ισόβαθμος με τον Άρη και την ΑΕΚ και προηγείται δύο βαθμούς του Παναθηναϊκού. Οι νίκες στα επόμενα παιχνίδια, πριν από τα πλέι οφ, μπορούν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό που θα βοηθήσει την ομάδα να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση έως το τέλος. Θυμίζουμε πως στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο κόνφερενς Λιγκ, εξασφαλίζουν τις θέσεις, όσες ομάδες τερματίσουν από την δεύτερη έως την τέταρτη θέση. Και ο κάτοχος του Κυπέλλου θα παίξει στην Ευρώπη. Εφόσον το τρόπαιο, το κατακτήσει μία ομάδα που δεν θα βρίσκεται στις θέσεις από ένα έως τέσσερα της τελικής βαθμολογίας, τότε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα μείνει η τέταρτη ομάδα της κατάταξης.

Εδωσε ευκαιρίες, θέλει ισορροπία σε όλες τις γραμμές

Ο Γκαρσία είναι αλήθεια, πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του. Ήθελε να τους αξιολογήσει σωστά, να αντιληφθούν όλοι, πως πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τους τσέκαρε. Όλα αυτά, από την 1η Νοεμβρίου έως και σήμερα. Πλέον, ο τεχνικός του Δικεφάλου, φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα που έχουν προβάδισμα για το βασικό σχήμα και σε αυτά καλείται να επιμείνει. Κυρίως, για να διατηρηθεί η συνοχή του συνόλου, να υπάρξει εξέλιξη, να βελτιωθεί η ισορροπία σε όλη την ομάδα, από την άμυνα έως την επίθεση. Όταν αμύνεται ο ΠΑΟΚ, πρέπει να αμύνονται όλοι οι παίκτες. Όταν επιτίθεται η ομάδα, πρέπει να εφαρμόζεται η επιθετική λειτουργία από όλη την ομάδα.

Οι σταθερές αναμένεται να παραμείνουν αναλλοίωτες. Αναγκαστικά, μόνο όταν ένας παίκτης είναι τιμωρημένος ή τραυματίας πρέπει να αντικαθίσταται. Για παράδειγμα την Κυριακή κόντρα στην Λαμία, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος και με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Ινγκασον που παίζει δεξί στόπερ, το ορθολογικό για την τεχνική ηγεσία, είναι να βάλει τον Βαρέλα σε αυτή την θέση ως παρτενέρ του Κρέσπο (παίζει αριστερό στόπερ). Εφόσον δηλωθεί και ο Βιεϊρίνια να εκτίσει την ποινή του (συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες) με την Λαμία, τότε αριστερά προορίζεται ο Περέιρα. Γενικά οι αλλαγές στα φυσικά πρόσωπα θα γίνονται μόνο εξ΄ ανάγκης, καθώς το σύνολο πρέπει να παραμείνει συμπαγές και οι παίκτες να αποκτήσουν «χημεία» στις κινήσεις τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.