Επική ομιλία Μαντσίνι: «Ούτε ο διαιτητής, ούτε η Αγγλία…»-Τι έκανε με Σπινατσόλα!

Metrosport Team14 Ιουλίου 2021

Στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο οι ικανότητες των παικτών και τα συστήματα των προπονητών, αλλά αντίστοιχα σπουδαίο και η ψυχολογία. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ενέπνευσε την Ιταλία με ιδιαίτερο τρόπο πριν τον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία

Βίντεο το οποίο είδε το «φως της δημοσιότητας» μέσα από τα αποδυτήρια της Squadra Azzurra πριν τον τελικό του Wembley, παρουσιάζει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να μιλάει στους ποδοσφαιριστές του, πριν εκείνοι γίνουν Πρωταθλητές Ευρώπης επικρατώντας 3-2 στα πέναλτι της Αγγλίας.

Ο Μαντσίνι αρχικά τοποθέτησε στην αρχική ενδεκάδα της Εθνικής Ιταλίας τον Λεονάρντο Σπινατσόλα! Υπενθυμίζεται πως ο ακραίος μπακ της Ρόμα, από τους κορυφαίους της διοργάνωσης, ήταν τραυματίας και δεδομένα απών από τον τελικό!

Η κίνηση του Μαντσίνι έδειξε πως δεν ξέχασε την τεράστια προσφορά του Σπινατσόλα, ενώ τόνωσε ακόμη περισσότερο την ομαδικότητα που είχε η Ιταλία από την πρώτη στιγμή του τουρνουά.

Στο απόσπασμα του βίντεο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μιλώντας στους παίκτες του λέει:

«Δεν έχω κάτι να πω, ξέρετε ποιοι είστε. Δεν είμαστε τυχαία εδώ, εμείς είμαστε αφεντικά της μοίρας μας, ούτε ο διαιτητής ούτε οι αντίπαλοι. Ουδείς. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε...».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.