Επιχείρηση... Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team05 Μαρτίου 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Απόλυτη προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ αποτελούν τα δύο παιχνίδια με την Γάνδη που μπορούν να φέρουν την μεγαλύτερη διάκριση εκτός των συνόρων στην ιστορία της ομάδας με την πρόκριση στους «8» του Conference League. Η επιχείρηση Ευρώπη έχει ήδη αρχίσει από το ματς με την ΑΕΚ και συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα, ακουμπώντας φυσικά και την προετοιμασία του αγώνα με την Λαμία.

Καταρχάς, ο Ραζβάν Λουτσέσκου φρόντισε να υπάρχει συνεργάτης του, μέλος του τμήματος ανάλυσης αντιπάλων στο στάδιο «Γιαν Μπρέιντελ», για να δει από κοντά την Γάνδη στον θρίαμβο με 0-3 επί της Κλαμπ Μπριζ. Τα στοιχεία από την συγκεκριμένη αναμέτρηση βρίσκονται στην διάθεση των συνεργατών του Ρουμάνου τεχνικού που κάνουν φύλλο και φτερό, ομαδικά και ατομικά, το αγωνιστικό προφίλ της βελγικής ομάδας. Μετά και το ματς με την Λαμία, θα αρχίσει η ανάλυση στους παίκτες που θα πάνε απόλυτα διαβασμένοι στο πρώτο ματς στην Τούμπα την άλλη Πέμπτη.

Επιπλέον, ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχεδιάζει το τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος με την Λαμία πάνω στις ανάγκες του αγώνα της Πέμπτης. Στην τελευταία προπόνηση, το Σάββατο, επρόκειτο να πάρει τις τελικές αποφάσεις του για το ποιους παίκτες θα αφήσει να ξεκουραστούν στην Θεσσαλονίκη και ποιους θα έχει μαζί του στην Λαμία.

Στο δεδομένο ροτέσιον που θα γίνει, θα παίξουν ρόλο και ορισμένες ακόμη παράμετροι:

Υπάρχουν δύο τιμωρημένοι, ο Κρέσπο και ο Τσιγγάρας, αλλά και παίκτες που είναι στο όριο καρτών (Αντρίγια και Ντόουγκλας από 6 και Ελ Καντουρί, Μιτρίτσα που ούτως ή άλλως κάνει συντηρητικό πρόγραμμα και θα απουσιάζει, από 3). Ο Σέρβος έχει λείψει στα τελευταία δυο ματς, οπότε δεν αποκλείεται να μπει τελικά στην αποστολή για να παίξει και να πάρει χρόνο συμμετοχής για να ξαναβρεί ρυθμό, έχοντας βέβαια στο μυαλό του να αποφύγει την κάρτα. Ο Λουτσέσκου σκεφτόταν να κρατήσει εκτός μερικούς ακόμη παίκτες, οι αποφάσεις, όμως, όπως σημειώσαμε επρόκειτο να ληφθούν στην τελευταία προπόνηση.

Φυσικά, υπάρχει και η ανάγκη της νίκης και γι’ αυτό ο Λουτσέσκου θα φροντίσει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μία δύσκολη σπαζοκεφαλιά.

Τετ-α-τετ με τους παλιούς ο Μπότο

Μέσα σε όλα υπάρχει και η ψυχολογική προετοιμασία για το ματς με την Γάνδη. Φάνηκε και από το τετ-α-τετ που είχε την Παρασκευή ο Μπότο με παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και ο Κρέσπο, δύο από τους αρχηγούς και πιο παλιούς της ομάδας. Οι αναμετρήσεις με την Γάνδη απαιτούν μέγιστη συγκέντρωση πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και παίκτες στο όριο καρτών με κίνδυνο να χάσουν το δεύτερο ματς. Ο ΠΑΟΚ θέλει να προετοιμαστεί για όλα και αυτή η προσπάθεια έχει ήδη αρχίσει και γίνεται παράλληλα με την προετοιμασία για τον αγώνα με την Λαμία (6/3, 19:00, Metropolis 95,5).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.