Επιχείρηση – Ανατροπή! Όλα είναι δυνατά από έναν σοβαρό ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας13 Μαρτίου 2024

«Μεγάλη» Πέμπτη με όλη τη σημασία της λέξης η ημέρα που δίνει ένα ακόμη ιστορικό ραντεβού ο ΠΑΟΚ. Ένα ραντεβού στη διάρκεια του οποίου θα κριθεί και η μοίρα του δεύτερου μεγάλου φετινού στόχου, από τους τρεις που είχαν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του. 


Νομίζω πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες διευκρινήσεις για να τεκμηριωθεί η άποψη ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίζονται και κρίνονται πολλά και σημαντικά για τον δημοφιλή Δικέφαλο του βορρά. Είναι αλήθεια ότι τα «δεδομένα» όπως έχουν διαμορφωθεί με το «δύσκολο» αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και το αρνητικό κλίμα των τελευταίων εμφανίσεων, αποτελούν προβλήματα την συγκεκριμένη στιγμή. Προβλήματα στα οποία ασφαλώς και εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύσεις και απαντήσεις οι καθ ύλην αρμόδιοι. Ένα από αυτά είναι η ανύψωση του ηθικού. Είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση και χρέος για όλους και όταν λέμε όλους εννοούμε: διοίκηση, κόουτς, παίκτες και κόσμο. 


Ήδη προς τη σωστή κατεύθυνση κινήθηκαν άμεσα απαξάπαντες. Το τι πέτυχαν ελπίζουμε κι ευχόμαστε να είναι ότι καλύτερο για την ομάδα. Από εκεί και πέρα το «χρέος» και η «ευθύνη» περνά αποκλειστικά στον κόουτς και στους παίκτες. Αυτοί είναι εκείνοι που καλούνται να δώσουν λύσεις» και απαντήσεις» σε ότι προκύψει σαν ερώτηση ή σαν πρόβλημα στη διάρκεια των 90 λεπτών. Επομένως και κατά κύριο λόγο αυτοί θα πουν και την «τελευταία λέξη». Ως εκ τούτου δικαιολογημένα η αποστολή τους κρίνεται εξαιρετικά σημαντική. Υπάρχει το ερώτημα: Το 2-0 ανατρέπεται; Θα απαντήσουμε ναι! Κι αυτό γιατί είναι ένα αποτέλεσμα προσβάσιμο και ιδιαίτερα ευάλωτο απέναντι σε μια υπερβατική προσπάθεια. 


Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν πως το έχει καταφέρει και μάλιστα με άνεση, να διαψεύδει όσους εκ προοιμίου τον έχουν προγραμμένο. Οι «υπερβάσεις» του έχουν γράψει ιστορία. Επί του προκειμένου βέβαια θεωρούμε πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι, να εμφανιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα των μεγάλων ανατροπών και ιστορικών προκρίσεων. Ο σοβαρός δηλαδή ΠΑΟΚ. Ο κανονικός ΠΑΟΚ θα προσθέσουμε, με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά τα τελευταία ανησυχητικά μηνύματα, ενόψει μάλιστα και του αυριανού αγώνα, να έχουν γίνει σοβαρές συζητήσεις (ίσως και αυτοκριτικές) και να έχουν ληφθεί αποφάσεις με άμεσες αντιδράσεις απορρόφησης των ψυχολογικών κραδασμών που υπήρξαν τώρα τελευταία. 


Η «ΜΕΓΑΛΗ» Πέμπτη απαιτεί έναν ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΟΚ. Μια ψυχωμένη μάδα, γενναία, αποφασιστική και έτοιμη να διεκδικήσει ότι απαιτεί η περίσταση. Η επιχείρηση - ανατροπή έχει πολλές και βάσιμες ελπίδες να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Αρκεί να δούμε – το επαναλαμβάνουμε – τον πραγματικό ΠΑΟΚ μέσα στην θρυλική του έδρα, συνεπή για μια ακόμη φορά στο ραντεβού του με την ιστορία.

ΥΓ1: Ο Κωνσταντέλιας στην ευρωπαϊκή ελίτ κάτω των 21. Όγδοος πιο υποσχόμενος μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής στον κόσμο κάτω των 21 ετών θεωρείται ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σύμφωνα με τη μελέτη του CIS. Κορυφαίος όλων είναι ο άσος της Ρεάλ Τζουντ Μπέλιγχαμ. Το ακούν μερικοί;

ΥΓ2: Συγκλονιστικές με όλη τη σημασία της λέξης οι δηλώσεις του Ιωαννίδη, που αφορούν το πόσο πολύτιμος είναι ο Μπερνάρ στην ομάδα. Αν ήταν δυνατόν κατά την άποψη του φορ των πρασίνων να παραμείνει στον Παναθηναϊκό για πολλά χρόνια. Θα είναι μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση του στο τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.