Επί ποδός... πολέμου o ΠΑΟΚ και με το βλέμμα στο CAS

Metrosport Team24 Απριλίου 2020

Σε φουλ ρυθμούς εξακολουθούν να δουλεύουν μηχανές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ό,τι έχει να κάνει με τα ανοιχτά δικαστικά μέτωπα για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον.

Πρώτο και βασικότερο στην παρούσα φάση, η εκδίκαση της υπόθεσης φερόμενης πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη και η προσφυγή που θα κατατεθεί στο CAS. Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ βρίσκεται σε πυρετώδεις διεργασίες που αφορούν την διαδοχική ανταλλαγή εγγράφων με το ελβετικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται ο Δικέφαλος. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στέλνει μεταφρασμένα τα έγγραφα της υπόθεσης και καλύπτει όλες τις διευκρινίσεις που ζητά ο συνεργάτης της στο εξωτερικό.

Είναι μία διαδικασία πολύ λεπτομερής, απαραίτητη όμως για να πάει ο ΠΑΟΚ απόλυτα προετοιμασμένος στην εκδίκαση της προσφυγής του. Άλλωστε, υπάρχει και ο χρόνος για να γίνει αυτή η εξονυχιστική προετοιμασία, αφού το deadline για την κατάθεση της προσφυγής στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο είναι στις 5 Μαΐου.

Η ομερτά του Ολυμπιακού προδίδει την ανησυχία

Την ίδια ώρα, οι στενοί συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη παρακολουθούν στενά και την υπόθεση της παραπομπής Μαρινάκη και Ολυμπιακού στην Επιτροή Δεοντολογίας για την υπόθεση των «στημένων αγώνων». Όπως αναλύσαμε και χθες, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχουν νομικές ενέργειες που μπορούν να γίνουν από την πλευρά του Δικεφάλου, ωστόσο, άπαντες είναι έτοιμοι για οτιδήποτε χρειαστεί στην πορεία. Το στοιχείο στο οποίο στέκονται και σημείωσε και ο Λάκης Σημαιοφορίδης στις δηλώσεις που έκανε στο Metropolis χθες είναι ότι για την τιμωρία του Ολυμπιακού αρκούν ακόμη και μόνο αποχρώσες ενδείξεις και όχι αποδείξεις, κάτι που αναφέρεται ξεκάθαρα στον Κώδικα Δεοντολογίας.

Επίσης, δεν περνά απαρατήρητη η ομερτά του Ολυμπιακού, καθώς είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο επικοινωνιακός μηχανισμός των «ερυθρολεύκων» επιχειρεί να «εξαφανίσει» την είδηση της παραπομπής του. Αυτό και μόνο δείχνει την ανησυχία που επικρατεί στο επιτελείο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η έρευνα για πολυιδιοκτησία Ολυμπιακού

Τέλος, υπάρχει και η έρευνα που, όπως έχουμε σημειώσει, έχει αρχίσει από την Τρίτη για στοιχεία που ενδεχομένως θα προκύψουν για πολυιδιοκτησία του Ολυμπιακού με άλλες δύο ΠΑΕ. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο και απαιτεί ενδελεχή έρευνα για να βρεθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (24/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.