Επέστρεψε στο θρόνο της η Σεβίλλη!

Δημήτρης Καλαϊτζής21 Αυγούστου 2020

Η διοργάνωση της ανήκει! Τελεία και παύλα! Ώρα να αλλάξει ονομασία και να φέρει το όνομα της Σεβίλλης! Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στην Κολωνία, με πέντε γκολ και απίστευτες εναλλαγές στο σκορ, η ομάδα του Λοπετέγκι έριξε στο καναβάτσο την Ίντερ (3-2) και κατέκτησε για έκτη φορά στην ιστορία της το Europa League!

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για την Ίντερ, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης κέρδισε πέναλτι. Ο Κάρλος δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Λουκάκου, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ντάνι Μακέλι να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Βέλγος φορ των νερατζούρι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, βάζοντας έτσι από νωρίς σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Η απάντηση των Ιβήρων ήταν άμεση, αφού επτά λεπτά μετά έφεραν το ματς στα ίσα. Μετά από σέντρα του Νάβας από τα δεξιά, ο Ντε Γιονγκ με κεφαλιά νίκησε τον Χαντάνοβιτς, κάνοντας το 1-1.

Στο 18΄ η Ίντερ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κάρλος μέσα στην περιοχή, αλλά ο άρχων του παιχνιδιού παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Ιταλών δεν έδωσε τίποτα, με τον Κόντε να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση έφερε η ομάδα του Λοπετέγκι στο 33΄, καθώς πέτυχε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντε Γιονγκ με νέα κεφαλιά νίκησε και πάλι τον Σλοβένο γκολκίπερ της Ίντερ, δίνοντας προβάδισμα στους Σεβιγιάνους. Η χαρά τους κράτησε μόλις τρία λεπτά, αφού οι νερατζούρι τους πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα, με τον Γοδίν να φέρνει το ματς στα ίσα!

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τις δυο ομάδες να πάνε ισόπαλες 2-2 στα αποδυτήρια.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος ανήκε στη Σεβίλλη, με τον Ρεγκιλόν να σουτάρει από πλάγια θέση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 57΄. Δυο λεπτά μετά, ήταν σειρά της Ίντερ να απαντήσει, με το σουτ του Γιανγκ να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Μπόνο.

Στο 65΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Μετά από λάθη στο χώρο του κέντρου από τους παίκτες της Σεβίλλης, ο Λουκάκου βγήκε απέναντι στον Μπόνο, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε και πάλι. Χάνεις ευκαιρίες, δέχεσαι γκολ. Έτσι στο 75΄ η Σεβίλλη πέτυχε και τρίτο τέρμα, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος με τρομερό ανάποδο ψαλίδι άφησε άγαλμα τον Χαντάνοβιτς!

Έξι λεπτά μετά, η αρμάδα του Κόντε έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μπόνο, ο Σάντσες έκανε την προβολή, όμως ο Κουντέ ως απομηχανής θεός έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ίντερ σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Κουντέ, Νάβας, Ρεγκιλόν, Ντιέγκο Κάρλος (86’ Γκουντέλι), Μπανέγα, Φερνάντο, Χορδάν, Σούσο (77’ Βάσκες), Οκάμπος (71’ Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85’ Εν Νεσιρί)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γιανγκ, Μπαζτόνι, Ντ’Άμπρόζιο (78’ Μόουζες), Ντε Φράι, Γοδίν (90’ Καντρέβα), Γκαλιαρντίνι (78’ Έρικσεν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες (78’ Αλέξις Σάντσες)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.