Επένδυση στη λατρεία με τον Αλί για τον Άρη

Μάνος Χατζάκης11 Σεπτεμβρίου 2021

Μπορεί ο Μοχανάντ Αλί να πραγματοποίησε χθες την πρώτη του προπόνηση με τον Θεό του Πολέμου, ωστόσο απασχόλησε έντονα την καθημερινότητα των “κιτρινόμαυρων”, αν και βρισκόταν μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός επιθετικός λατρεύεται στην πατρίδα του, η δημοφιλία του ξεπερνά κάθε προσδοκία και η ΠΑΕ εξετάζει τρόπους... συνεκμετάλλευσης.

Ο 21χρονος διεθνής γνωρίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα με τους νέους του συμπαίκτες και την τεχνική ηγεσία, καθώς μετρά μόλις λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, αλλά η παρουσία του στην “κιτρινόμαυρη” επικαιραότητα έγινε παραπάνω από αισθητή, έστω κι αν ήταν εξ' αποστάσεως. Κάθε ανάρτηση της ΠΑΕ στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram συγκεντρώνει πλέον πολλαπλάσια likes, πολύ δε περισσότερο, όταν γίνεται αναφορά στον Αλί.

Τα νούμερα -και παράλληλα- η αναγνώριση του Αρη στο μακρινό Ιράκ έχουν πρωτοφανή διάσταση. Μέχρι να γίνει γνωστή η ανακοίνωση της απόκτησης του πρώην επιθετικού της Αλ Ντουχαϊλ, ο λογαριασμός της ΠΑΕ στη λαοφιλή πλατφόρμα δικτύωσης, μετρούσε περί τους 72 χιλ. ακολούθους. Μόλις τα νέα έφτασαν στο... Ιράκ, προστέθηκαν σε 24 ώρες περίπου 20 χιλ. νέα follow, τα οποία διατηρούν σταθερά αυξητικές τάσεις. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όταν και ο Αλί φόρεσε τα “κιτρινόμαυρα”, ο λογαριασμός της ομάδας έπιασε τις 100 χιλ. (!), ενώ κάτω από κάθε ανάρτηση συγκεντρώνονται χιλιάδες σχόλια συμπατριωτών του Αλί.

Εσοδα μέσω... Ιράκ

Είναι η μοναδική φορά, που τα κοινωνικά δίκτυα της ΠΑΕ γνωρίζουν τέτοια “επίθεση” αγάπης προερχόμενη από την Ασία. Οι Ιρακινοί ποδοσφαιριστές αποτελούν άγνωστη πραγματικότητα στην Ευρώπη και ο Αρης είναι πρωτοπόρος, υπό την έννοια ότι δίνει ευκαιρία στον Αλί, προκειμένου να παίξει στη Γηραιά Ηπειρο. Μόνος που ο ποδοσφαιριστής δεν είναι τυχαίος στην πατρίδα του. Ο δικός του λογαριασμός στο Instagram αριθμεί 1,4 εκατ. ακολούθους από 1,2 πριν από λιγότερο δύο εβδομάδες.

Στην Αλκμήνης έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει η λατρεία στον Αλί και επεξεργάζονται τρόπους, για να κεφαλαιοποιήσουν την παρουσία του στο ρόστερ. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά η πρόκληση μεγάλη, καθώς το εμπορικό τμήμα θα ήθελε να δει φανέλες του Αρη με την επιγραφή “MΙΜΙ” (είναι το προσωνύμιο του) στην πλάτη και τον αριθμό 12. Αν η ΠΑΕ πετύχει εμπορική συμφωνία στο Ιράκ, μπορεί να κερδίσει χιλιάδες ευρώ από Ιρακινούς, οι οποίοι θα σπεύσουν να αγοράσουν τη φανέλα ενός από τους πιο διάσημους αθλητές στη χώρα. Εν δυνάμει, μιλάμε για ανέλπιστη πηγή εσόδων, της οποίας το μέγεθος ουδείς μπορεί να προβλέψει, εφόσον ο Αλί παίρνει χρόνο συμμετοχής με την ομάδα και σημειώνοντας γκολ με τα “κιτρινόμαυρα”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.