Επειδή δεν έκανε ευκαιρίες έμεινε στο 0-0 ο ΠΑΟΚ, όχι γιατί η ΑΕΚ ήταν (έτσι κι αλλιώς είναι) «μικρή»

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Ποιος περίμενε μια... μεγάλη ΑΕΚ να έρθει στην Τούμπα και να προσπαθήσει να τσακίσει τον ΠΑΟΚ; Κανείς.

Ετσι κι αλλιώς, η ΑΕΚ είναι πολύ πιο μικρή αγωνιστικά από το όνομά της. Μίκρυνε ακόμη περισσότερο από τις δύο απουσίες κομβικών παικτών της την τελευταία στιγμή κι ακόμη, μετά το κάζο από τον Παναιτωλικό, ήρθε πανικόβλητη στην Τούμπα. Με τον μεγάλο φόβο, δηλαδή, για την πολύ χειρότερη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί αν χάσει με καθαρό σκορ από τον ΠΑΟΚ, βγαίνοντας ουσιαστικά από τώρα νοκ άουτ από τη διεκδίκηση και του Κυπέλλου.

Πώς, λοιπόν, θα έπαιζε στο χθεσινό ματς; Και πώς θα μπορούσε να παίξει; Θα προσπαθούσε να επιβάλει το δικό της παιχνίδι και να πετύχει... δυο τρία γκολ για να ησυχάσει ενόψη της ρεβάνς, ή θα επιχειρούσε με πολυπρόσωπη άμυνα να κρατήσει το μηδέν και με “αντάρτικο” να βρει έστω μια ευκαιρία να σκοράρει; Ηταν βέβαιο ότι θα συμβεί το δεύτερο και το δεύτερο συνέβη γιατί αυτό ήταν το φυσιολογικό. Και επειδή αποκλείεται το φυσιολογικό και το εύλογο να εξέπληξε τον Λουτσέσκου, πρέπει να θεωρήσουμε ότι η δήλωσή του “δεν περίμενα να είναι η ΑΕΚ τόσο μικρή” αποτελεί μόνο μια δήλωση... στρατηγικής και όχι ομολογία λανθασμένης εκτίμησης που δεν διστάζει να την καταθέσει δημοσίως μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη.

Αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε όχι γιατί η ΑΕΚ έπαιξε παθητικά, ούτε γιατί είχε πολλές διακοπές το παιχνίδι, όπως επίσης είπε ο Λουτσέσκου, αλλά γιατί δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες. Και η επιθετική παρουσία του ήταν τέτοια που δεν ενόχλησε σχεδόν καθόλου τον ασταθέστατο και μετριότατο τερματοφύλακα της ΑΕΚ, τον Τσιντώντα.Ο οποίος στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου εξουδετέρωσε ένα σουτ του Κούρτιτς και ένα του Ζίβκοβιτς και στο υπόλοιπο ματς δεν χρειάστηκε να κάνει καμία άλλη επέμβαση! Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη ένα σουτ του Αουγκούστο που απέκρουσε ο Μήτογλου και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο μια κεφαλιά άουτ του Σφιντέρσκι και μια σέντρα του Λύρατζη από πολύ πλάγια που “βρήκε” το οριζόντιο δοκάρι. Τίποτε αλλο! Τέσσερις-πέντε στιγμές όλο κι όλο και καμία κλασική ευκαιρία. Ετσι, πολύ δύσκολα κερδίζεις.

Κι όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, χρήσιμο είναι να μη χάσεις. Το ευτύχημα είναι, λοιπόν, ότι δεν έχασε, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένει φαβορί για την πρόκριση και σίγουρα θα την πάρει αρκεί να σκοράρει στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε χθες γιατί ο Πασχαλάκης έκανε τρεις σωτήριες αποκρούσεις. Στο πρώτο ημίχρονο όταν βγήκε και πρόλαβε να κοντράρει τον Τσούμπερ που είχε βγει μόνος απέναντί του και όταν μπλόκαρε ένα κονινό πολύ επικίνδυνο σουτ του Γέφτιτς. Και στο δεύτερο όταν νίκησε τον Τσούμπερ σε τετ α τετ μπλοκάροντας την μπάλα. Επίσης ο ΠΑΟΚ δεν έχασε γιατί για ελάχιστα χιλιοστά “συνέλαβαν” ο βοηθός και το VAR σε θέση οφ σάιντ τον Τσούμπερ και έτσι δεν “μέτρησε” το ωραίο γκολ που πέτυχε.

Η χθεσινή εμφάνιση, τελικά, δεν ήταν καλή, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς. Είναι καλύτερη ομάδα και... ξέρει πώς να το κάνει στο ΟΑΚΑ. Το έχει συνηθίσει πια, όπως το έχει συνηθίσει και η ΑΕΚ. Με περισσότερη προσοχή στην άμυνα (γιατί χθες υπήρχαν “τρύπες”) και με φάσεις για γκολ μπροστά θα είναι εκείνος που θα προκριθεί και το αντίθετο θα αποτελέσει έκπληξη. Το αντίθετο θα συμβεί μόνο αν ο ΠΑΟΚ επιτρέψει να συμβεί...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.