«Έπαψες ΠΑΟΚ να θυμίζεις»

Γιώργος Ζαΐρης03 Φεβρουαρίου 2020

Παραφράζοντας το τραγούδι των Πυξ-Λαξ νομίζω ότι ο τίτλος της σημερινής στήλης δεν απέχει πολύ στο να αποτυπώσει την πραγματικότητα. Φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν είχε ποτέ το ΟΑΚΑ ως... εξοχικό του και πολύ περισσότερο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αλλά τα τελευταία χρόνια έβρισκε τον τρόπο να κερδίζει και κυρίως να μην μπαίνει στη διαδικασία να έχει το δεύτερο ρόλο. 

Ο ΠΑΟΚ χθες ήταν απογοητευτικός και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αισθάνεται αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές του πάντα ήταν δεύτεροι σε κάθε διεκδίκηση μπαλιάς, δεν έβγαλαν πάθος αλλά έδειχναν κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά και φυσικά δεν ευθύνεται για αυτό όλο αυτό το σκηνικό των τελευταίων ημερών. Και επίσης στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις με τα "αν". Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Σφιντέρσκι στο 10' αλλά έχασε και ο Παναθηναϊκός μέχρι να σκοράρει. Και το κατάφερε με το αστείο λάθος του Ίνγκασον που το επανέλαβε και στο δεύτερο γκολ. Αλλά δεν ήταν μόνο ο Ισλανδός ο αδύναμος κρίκος της ομάδας. Στα αλήθεια με εξαίρεση κάποιες ενέργειες του Μαουρίσιο και του Μίσιτς (στο πρώτο μέρος) δυσκολεύομαι να θυμηθώ κάτι θετικό από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Η εμμονή του Φερέιρα να παίξει ξανά με τρία χαφ, η απουσία των ακραίων επιθετικών και στις δυο πλευρές, το soft παιχνίδι του Δικεφάλου στις διεκδικήσεις, είναι πράγματα που έκαναν την εμφάνιση τους σε ένα κομβικό για τη συνέχεια ματς από το οποίο ο ΠΑΟΚ δεν πήρε απολύτως τίποτε γιατί δεν άξιζε να πάρει. 

Ο Φερέιρα νομίζω ότι δεν έχει καμιά δικαιολογία αυτή τη φορά για να μας πείσει πως η ομάδα του ατύχησε. Ακόμη και οι αλλαγές του ήταν για μια ακόμη φορά καθυστερημένες και προβλέψιμες. Και φυσικά η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ότι έχασε ξανά την πρώτη θέση, είναι ότι δεν ΠΕΙΘΕΙ. Τον περασμένο Δεκέμβριο στο ματς με τον Ατρόμητο είδα για τελευταία φορά τον καλό ΠΑΟΚ. Έκτοτε αγνοείται και πάλι καλά που υπάρχει ο Βιεϊρίνια να το πει δημόσια πως η ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να πείσω τον εαυτό μου πως φταίει το χόρτο στη Λαμία, ο αέρας της Τούμπας και χθες το κρύο στο ΟΑΚΑ. 

Την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Ο Φερέιρα γνωρίζει πως έχει τεράστια ευθύνη να μην ξενερώσει τον κόσμο ακόμη περισσότερο. Όπως και οι ποδοσφαιριστές του. Που φυσικά και αυτοί φταίνε. Γιατί δεν ευθύνεται ο Φερέιρα όταν χαρίζεις μπαλιές και όταν βγαίνεις σε τετ α τετ... φρενάρεις. Το είδαμε και αυτό χθες από τον ΠΑΟΚ που αγωνιστικά είναι σε κρίση. Όποιος δεν το αποδέχεται εθελοτυφλεί!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.