Επανεκκίνηση για την τελική ευθεία με ρεαλισμό αλλά και αυτοπεποίθηση

Δημήτρης Μπούζας20 Απριλίου 2022

Κάνοντας την αυτοκριτική τους κόουτς και παίκτες, επικεντρώνονται μονοδιάστατα στο σπουδαίο παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης. Ολα τα υπόλοιπα μπαίνουν στο περιθώριο.

Για όλους τους ευρισκόμενους εντός της περιμετρικής ζώνης της Τούμπας και ιδιαίτερα σε όσους έχουν την ευθύνη της πορείας της ομάδας, τα «απόνερα» του τοπικού ντέρμπι περιορίστηκαν σε έναν μικρό κύκλο ενδιαφέροντος και ενασχόλησης, θα προσθέταμε και μιας σχετικής αυτοκριτικής με την ανάλογη λήψη μηνυμάτων. 

Το...«ενόψει θρύλου και κυρίως της διεκδίκησης του μεγάλου στόχου της κατάκτησης του κυπέλλου», που το...«πλήρωσε» ο δικέφαλος με ένα εκτεταμένο rotation περνά στο παρελθόν με το «αύριο» να προβάλει εντυπωσιακά με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία, από τη στιγμή που άμεσα – τη Μεγάλη Πέμπτη – θα πρέπει να αποδειχθεί ότι αυτή η θυσία, η...υπαναχώρηση αν θέλετε, θα πιάσει τόπο.

 Λογικό και αναμενόμενο ο Λουτσέσκου αυτή τη στιγμή να νιώθει την ανάγκη η προετοιμασία του για αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι να κυλήσει ήρεμα με «επιστροφή» στις ιδανικές συνθήκες που υπήρχαν στο φινάλε της ευρωπαϊκής μεγάλης προσπάθειας, η οποία κατέληξε σε μία ιστορική πρόκριση. 

Κάτι που προκάλεσε τον σεβασμό στους πανέλληνες, γιατί το ιστορικο επίτευγμα δεν ήταν συλλογικό επίτευγμα, αλλά εθνικό. Τα πλάνα του για την Μεγάλη Πέμπτη ο Ραζβάν αποδείχθηκε ότι τα έχει σχεδόν έτοιμα από το ντέρμπι. Με το ρόστερ που χρησιμοποίησε λίγο - πολύ έδειξε τις προθέσεις του. 

Σε τι αποσκοπούσε δηλαδή και τι προσδοκούσε, πέρα από το γεγονός ότι ήθελε να ξεκουράσει κάποιες εναλακτικές λύσεις. Τις οποίες πιθανότατα είχε κατά νου να επιστρατεύσει για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι εξαιτίας του ελλιπέστατου ρόστερ που έχει στη διάθεση του ο Ραζβάν και για το οποίο ευθύνες υπάρχουν και για τον ίδιο, υποχρεώθηκε πολλές φορές να επιχειρήσει πολλά rotation, μερικά εκ των οποίων αποδείχθηκαν αυτοκαταστροφικά και στοίχισαν πολύτιμους βαθμούς. 

Στον αντίποδα βέβαια όλα αυτά εξισορροπήθηκαν με μία αξιομνημόνευτη ευρωπαϊκή πορεία και διάκριση. Με δυο λόγια αυτή τη στιγμή και στην τελική ευθεία αν κάτι προστέθηκε και είναι ευχάριστο για τον έμπειρο Ρουμάνο κόουτς στο ρόστερ που διαθέτει, είναι η ενεργή παρουσία του Νέλσον Ολιβέιρα. 

Ο οποίος στο λίγο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε (κάτι προφανώς που έπρεπε να γίνει και νωρίτερα) έδειξε οτι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του. Ο χαρισματικός σκόρερ, πολύ ποιοτικός παίκτης, δυναμικός, αλτικότατος και έξυπνος, σίγουρα απασχολεί τις σκέψεις του προπονητή του, ενόψει του σημαντικού αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης.

ΥΓ1: Έσκασε η βόμβα (αλλά χωρίς συνέπειες για κανέναν) με την αποκάλυψη ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από μία ομάδα, που χρησιμοποίησε παίκτη – ντοπέ.

 Συγκεκριμένα ο Ντμίτρι Παγιέ κορυφαίος πρωταγωνιστής και των δύο αγώνων είχε εντοπιστεί από την αρμόδια γαλλική επιτροπή ελέγχου αντιντόπινγκ να είναι ντοπέ, πριν από τους αγώνες του με τον ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να ανακοινωθεί εκεί που έπρεπε, ώστε να υπάρξει ο άμεσος αποκλεισμός του. Το ότι συνομώτισαν γαλλικές Αρχές και υπηρεσίες είναι ηλίου φαεινότερο.

 Ωστόσο τα καλά λόγια που είπε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τα μετέφερε ο προσωπικός του φίλος και πρώην παίκτης του δικέφαλου Μπερτραντ Ρομπέρ, δεν φτάνουν για να παρηγορήσουν ούτε και για να επικαλύψουν το σκανδαλάκι για πολλούς, αλλά τεράστιο σκάνδαλο για την ηθική του αθλήματος.

ΥΓ2: Τρικυμία στο λιμάνι. Οι «επιστήμονες» (η αγέλη αλλά και οι σοβαροί) δεν κρατήθηκαν άλλο. Ξέσπασαν χθες μετά την ταπεινωτική ήττα και την απαράδεκτη εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό και τα έσυραν χοντρά στο μεγάλο αφεντικό, του οποίου πλέον η κορυφαία φροντίδα είναι να πλημμυρίσει το πανελλήνιο με την κατακλυσμιαία διαφήμιση της νέας μεγάλης επιχείρησης του. Διαφήμιση η οποία φιλοξενήθηκε πρόθυμα και ευχάριστα από πολλούς. Τώρα η επιλογή των διαφημιζόμενων σε ότι αφορά τους αγωνιστικούς χώρους, έγινε μάλλον καθ΄ υπόδειξη του ανεπανάληπτου Καραπαπά. Ο νοών νοείτω.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.