Και τώρα ο τελικός με το μαχαίρι στα δόντια

Δημήτρης Μπούζας01 Μαΐου 2021

Ημιτελικός για γερά νεύρα με αιφινιδιασμούς και εκπλήξεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον, αλλά και την αγωνία ιδιαίτερα των γηπεδούχων, οι οποίοι ένιωσαν να τους ζώνουν τα φίδια όταν ο Γαλανόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η αντίδραση των τελευταίων ωστόσο υπήρξε άμεση και απάντησαν με μια εντυπωσιακή ανατροπή, η οποία σφραγίστηκε με δύο εκπληκτικά γκολ των Κρμέντσικ και Ζίβκοβιτς. Ο Ενωσίτικος αιφνιδιασμός απαντήθηκε με τις εκπλήξεις που υπέγραψαν οι δύο ασπρόμαυροι εκτελεστές. 

Η αετομαχία λοιπόν έληξε υπέρ των βορείων οι οποίοι καλούνται μετά την δίκαιη επικράτηση τους, να αντιμετωπίσουν στον τελικό τον Ολυμπιακό. Ένας τελικός για τον οποίο η επικρατούσα εκδοχή και εκτίμηση σε ότι αφορά τους νικητές, επικεντρώνεται στο μότο του Ουρουγουανού κόουτς: «Θα παίξουμε με το μαχαίρι στα δόντια». 

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι οι νικητές βρέθηκαν στα δύσκολα και έπαιξαν στην κυριολεξία με την φωτιά. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως στάθηκαν και άτυχοι. Έχασαν κλασικές ευκαιρίες και είχαν ένα πέναλτι στο δοκάρι. Μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το παιχνίδι πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Ομως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, η κατάσταση διαφοροποιήθηκε, με το γκολ του Γαλανόπουλου να παγώνει την εικόνα της άνετης διαχείρισης και να βάζει πολλή πίεση στον Πάμπλο και στους παίκτες του. Ο κόουτς του δικέφαλου επιχείρησε τις αλλαγές του και η δικαίωση ήρθε γρήγορα με τον Κρμέντσικ να αποκαθιστά την τάξη και να εξισορροπεί τις διαταραχθείσες προσδοκίες της πρόκρισης. Ως εκ τούτου και στη συνέχεια οι νικητές είχαν και την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δεύτερο γκολ αριστουργηματικής εκτέλεσης από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ηταν το κερασάκι στην τούρτα της χθεσινής δύσκολης βραδιάς. 

Η ΑΕΚ τελικά αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και πάλεψε για την πρόκριση. Δεν τα κατάφερε γιατί πέρασε η ομάδα που είχε δύο νίκες και ήταν ασφαλώς η καλύτερη. Οι Ενωσίτες διατήρησαν σε αρκετά διαστήματα την κατοχή, όμως πολύ δύσκολα έφτασαν σε φάσεις για γκολ, ενώ παράλληλα έδειχναν μεγάλες αδυναμίες να σταματήσουν τις όποιες αντεπιθέσεις των αντιπάλων τους, οι οποίες εύκολα τρυπούσαν την άμυνα τους. Η υπεροπλία που παρουσίαζαν στο κέντρο τους έδινε χώρο και άνεση να κινούνται, αλλά πέραν αυτού τίποτα πειρσσότερο. 

Σε ατομικό επίπεδο, ο Πασχαλάκης δεν ευθύνεται για το γκολ. Είχε μια καλή επέμβαση, δείχνει σταθερότητα. Δραστήριος ο Ροντρίγκο. Στα ίδια επίπεδα Ινγκασον και Βαρέλα. Ο αρχηγός έχασε την καλή του ψυχολογία μετά την απώλεια του πέναλτι, όμως στάθηκε και πάλι στο ύψος του και ήταν ουσιαστικός και χρήσιμος. Ευφυέστατη η πάσα του Μπάμπα για το 1-1 και αρκετά καλή η απόδοση του. Καλός ο Αουγούστο, βοήθησε και ο Σβαμπ. Ο Ουάρντα στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Ο Σφιντέρσκι «ενόχλησε» αρκετά την αντίπαλη άμυνα, αλλά στάθηκε και άτυχος σε κάποιες στιγμές που ήρθε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Ζίβκοβιτς «απομονωμένος» έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του με το πανέμορφο γκολ που ολοκλήρωσε την αποστολή της πρόκρισης. Έφαγε πολύ ξύλο ο Κρμέντσικ... το «ξεπλήρωσε» όμως με τον κεραυνό που τίναξε τα δίχτυα του Τσιντώντα στον αέρα, μαζί με τις τελευταίες ελπίδες του συμπαθέστατου Χιμένεθ. 

Θα λέγαμε τέλος πως η εμφάνιση των νικητών χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική ή καλή, ικανοποίησε απόλυτα τον κόσμο. Ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή της πρόκρισης και κατέθεσαν μέταλλο και ψυχή σε μια δύσκολη αναμέτρηση που πήγε να «στραβώσει».

ΥΓ: Ευχές απο βάθους ψυχής για τις Άγιες ημέρες της Ανάστασης. Καλό Πάσχα σε όλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.