Έπαιξε με τη φωτιά, στο χέρι του η πρόκριση

Γιώργος Καστάνης05 Αυγούστου 2021

Με αδικαιολόγητα λάθη, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, ο ΠΑΟΚ έβαλε πολύ δύσκολα στον «εαυτό» του, δίνοντας το δικαίωμα στην Μποέμιανς αφενός να τον αμφισβητήσει και αφετέρου να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Επαιξε με την φωτιά ο Δικέφαλος, κινδύνεψε να «καεί» ολοκληρωτικά, όμως κατάφερε να επανέλθει και να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση, χάρη στο πολύ όμορφο γκολ του Ολιβέίρα.

Απέναντι σε μία ομάδα που ήταν πιο γρήγορη έως το 60ο λεπτό, όντας πιο έτοιμη καθώς έδωσε 24 επίσημα παιχνίδια πριν από το χθεσινό, ο ΠΑΟΚ έχανε τις ευκαιρίες και από δικά του λάθη, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Το πρώτο, ήταν συνδυασμός ατομικού και ομαδικού. Ο Μιχαηλίδης έχασε τον αντίπαλό του, ο Κούτ βρήκε κενό χώρο στην μεγάλη περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Το δεύτερο γκολ, προήλθε από ανεπίτρεπτο λάθος του Πασχαλάκη, σε ματς που δεν θα θέλει να θυμάται.

Παρά την κακή εικόνα του, τις χαμένες ευκαιρίες με τους Αντρίγια, Ολιβέϊρα, Καντουρί και με το 2-0 σε βάρος του, ο ΠΑΟΚ επανήλθε, μείωσε με τον Πορτογάλο και άγγιξε την ισοπαλία, σε ισάριθμες προσπάθειες του Ολιβέϊρα και Σφιντέρσκι. Για να μπορέσει όμως να προκριθεί ο ΠΑΟΚ, στις 12 Αυγούστου στην Τούμπα, πρέπει να δείξει άλλο πρόσωπο. Να μηδενίσει τα λάθη, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και οι παίκτες του να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για γκολ με την υποστήριξη και του κόσμου που θα δώσει δυναμικό παρών.

Δικαιολογίες για την χθεσινή εικόνα στα 60 πρώτα λεπτά δεν υπάρχουν. Ηταν μία κακή βραδιά, στην οποία ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε μέν, διατήρησε δε τις ελπίδες του για πρόκριση, αρκεί να σοβαρευτεί σε όλα τα επίπεδα.

Εκτιμώ, θεωρητικά πάντα, πως η εικόνα του αγώνα θα ήταν διαφορετική, από το ξεκίνημα, εάν αξιοποιούνταν οι ευκαιρίες των Αντρίγια και Ολιβέϊρα. Όμως στο ποδόσφαιρο, μετρά το αποτέλεσμα, τα γκολ, οι προκρίσεις και όχι οι θεωρητικές αναλύσεις. Επομένως, συνειδητά, στον ΠΑΟΚ πρέπει να καταστρώσουν το πλάνο τους, αφενός για να πετύχουν δυο γκολ (που ισοδυναμούν με την πρόκριση) και αφετέρου να μην δεχθούν κανένα. Ολοκληρώνοντας, πριν από την ευκαιρία του Σφιντέρσκι, ο Μπίσεσβαρ δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για τράβηγμα από τον αντίπαλο, απλά δεν φαίνεται καθαρά εάν αυτό έγινε οριακά εντός της αντίπαλης περιοχής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.