Εντυπωσιακό: Εγινε ο δεύτερος νεότερος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας09 Μαΐου 2021

Η λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης καθιστά πλέον την Μπαρτσελόνα ως αουτσάιντερ για την κατάκτηση της La Liga.

Οι Καταλανοί έκαναν το ντεμαράζ, αλλά φαίνεται ότι στο τέλος “κλώτσησαν” την τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το Πρωτάθλημα δικό τους.

Από το ματς στο “Καμπ Νόου” προκύπτει, πάντως, ένας σημαντικός αριθμός για έναν νεαρό της Μπάρτσα.

Κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Πέδρι έγινε μόλις ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ολοκλήρωσε τις “πρώτες” του 50 εμφανίσεις του για την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών και πέντε μηνών, είναι ο μόνος παίκτης, ο οποίος έφτασε σε τόσα πολλά παιχνίδια, μετά βεβαίως από τον Μπόγιαν Κρκιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στο 50ο του παιχνίδι μόλις τρεις ημέρες μετά από τα 18α γενέθλιά του.

Ο Λίο Μέσι ήταν πολύ μεγαλύτερος, όταν το έκανε και δη στα 19 χρόνια και επτά μήνες. Ετσι, ο τωρινός αρχηγός βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Από τα 50 φετινά ματς του 18χρονου Πέδρι τα 35 είναι στο Πρωτάθλημα, έξι στο Κύπελλο, δύο στο Super Cup και επτά παιχνίδια στο Champions League.


Ντεμπελέ και Νεϊμάρ

Ουδείς άλλος κάτω των 20 ετών δεν έχει παίξει 50 παιχνίδια για την ομάδα της Βαρκελώνης!

Ο Ντεμπελέ είναι ο επόμενος στη λίστα (21 χρόνια, οκτώ μήνες), ενώ μετά είναι ο Νεϊμάρ (22 ετών και οκτώ μήνες), καθώς και οι Αρτούρ, Μουνίρ (αμφότεροι ήταν 23 ετών και ενός μηνός).


Σημαντική επίδοση

Είναι επίσης πολύ σπάνιο για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε τόσα πολλά παιχνίδια στον πρώτο του χρόνο στο club. Εχουν υπάρξει μόνο δύο από τη σεζόν 2013/14 και έπειτα…

Ο Βιδάλ είναι ο ένας (53 παιχνίδια τη σεζόν 2018/19) και ο Ράκιτιτς είναι ο άλλος (51 παιχνίδια το 2014/15). Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος Παουλίνιο (49 παιχνίδια το 2017/18) και ο Γκριζμάν (48 παιχνίδια το 2019/20) έφτασαν πολύ κοντά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.