Εντολές Αρείου Πάγου για την οπαδική βία: Γρήγορες δίκες, αυστηρές ποινές, επισταμένες έρευνες!

Στέφανος Αβραμίδης04 Φεβρουαρίου 2022

Δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας από τις εισαγγελικές αρχές, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης.

Σε εγκύγκλιο που απέστειλε, ο αντεισαγγελέας ζήτησε να ερευνώνται αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης αλλά και να δικάζονται άμεσα οι δράστες που συλλαμβάνονται επ αυτοφώρω.

Ο κ. Κοκκινάκης αναφέρει ότι μετά τον περιορισμό των οπαδών στα γήπεδα λόγω πανδημίας, η οπαδική βία έχει διαχυθεί εκτός γηπέδων με βαριάς μορφής εγκληματικότητα. Έτσι έθεσε σε εγρήγορση τους εισαγγελείς όλης της χώρας για την πάταξη των φαινομένων.

Στη εγκύκλιο σημειώνεται ότι ζητείται η έρευνα, όταν είναι πολλοί οι δράστες, για αδικήματα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, να δικάζονται μέσα σε 30 ημέρες τα αδικήματα για τους δράστες που συλλαμβάνονται επί τόπου και οι ποινές τους να εκτελούνται σε κάθε περίπτωση, δηλαδή να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις που θα ασκούν οι καταδικασθέντες.

Παράλληλα γίνεται ειδική μνεία για συντονισμένες έρευνες για τις λέσχες και τους οπαδικούς χώρους των ομάδων, καθώς θεωρεί ότι πολλές φορές αποτελούν «ορμητήρια» εγκληματικότητας.

Ακόμη ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον χώρο του αθλητισμού Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ξεκίνησε έρευνα για τυχόν εντοπισμό δράσεων οπαδικής βίας και στην Αθήνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.