Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο

Μάνος Χατζάκης05 Μαρτίου 2020

Ο Μάνος Χατζάκης γράφει για τους λόγους που οι "κιτρινόμαυροι" προτιμούσαν άλλον αντίπαλο στα Ημιτελικά, αλλά η Ενωση ξέρει ότι ο Αρης παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης

Τώρα, εξηγείται γιατί δεν ήθελαν την ΑΕΚ

Στις 16 Φεβρουαρίου ο Αρης φιλοξένησε την ΑΕΚ και τέσσερις μέρες αργότερα το ίδιο ζευγάρι κληρώθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ενδιάμεσα, όσες φορές ρωτήθηκαν σχετικά Ενινγκ και ποδοσφαιριστές, απαντούσαν ότι θα ήταν καλύτερα, αν η ομάδα τους απέφευγε την Ενωση.

Οι λόγοι δεν άπτονταν των αγωνιστικών. Αντιθέτως, ήταν οι πρώτοι, οι οποίοι διαπίστωσαν, εντός γηπέδου, ότι η ΑΕΚ δεν... αστειεύεται. Ξαναλέμε, όχι αγωνιστικά.

Εχοντας στη μνήμη τους το... χειρουργείο των Καραντώνη και Κουμπαράκη (VAR) στην αναμέτρηση του "Κλ. Βικελίδης", μάλλον έμοιαζε νορμάλ να μη θέλουν να ξαναζήσουν την εμπειρία. Κάτι ήξεραν παραπάνω...

Η κληρωτίδα, όμως, τα έφερε έτσι, που το σκηνικό επαναλήφθηκε με διαφορετικό σενάριο, αλλά ίδια εξέλιξη.

Τα ψύχραιμα συμπεράσματα, αν αφήσουμε στην απ' έξω όσα έγιναν στα αποδυτήρια και είχαν σαφή αντίκτυπο στην αποβολή του Χαβιέ Ματίγια, λένε ότι ο Αρης ελπίζει όχι, απλώς, για τα μάτια του κόσμου (του).

Η ΑΕΚ πήρε δικαιώματα, γιατί τα έδωσαν οι παίκτες του Μίκαελ Ενινγκ (και ο ίδιος ο Γερμανός) στο πρώτο ημίχρονο και φλέρταρε με αρκετά γκολ. Ο 54χρονος προπονητής έβλεπε για 45 λεπτά τον Μάσιμο Καρέρα να βάζει δύο παίκτες κόντρα σε Κόρχουτ και Ροζ, οι οποίοι τα είχαν χαμένα, και δεν έκανε το παραμικρό, για να αποτρέψει τις μαζικές επιθέσεις της Ενωσης από τα άκρα.

Αγωνιστικά, λοιπόν, έδειξε σε καλύτερη κατάσταση και πιο έτοιμη για να ανταποκριθεί στις (εντός γηπέδου) συνθήκες της αναμέτρησης. Ο Αρης, όμως, ήταν εκείνος που, κόντρα στη ροή, ισοφάρισε και, όσο κι αν έκανε τραγικά λάθη αμυντικά, αύξανε όσο περνούσε η ώρα τις πιθανότητες για πρόκριση στο "Κλ. Βικελίδης".

Η αποβολή του Ματίγια, εκνεύρισε τους συμπαίκτες του και αποσυντόνισε (κακώς) τον Ενινγκ, ο οποίος με την έξοδο των Φετφατζίδη και Λάρσον, οδήγησε τους "κιτρινόμαυρους" σε μόνιμη... άμυνα για σχεδόν 55 λεπτά, γιατί από τη μέση και μπροστά δεν υπήρχε δυνατότητα, ούτε για αντεπίθεση, ούτε για στοιχειώδες κράτημα μπάλας.

Κι, όμως, εκείνοι ανταποκρίθηκαν, έπαιξαν "αγριεμένοι" και, πλέον, περιμένουν πώς και πώς τον επαναληπτικό. Κι έχουν τους λόγους τους, όταν βλέπουν συναδέλφους τους να έχουν -σε δύο 90λεπτα- προστασία.

Ισως γι' αυτό τον λόγο να δήλωσε ο Σάσα ότι ο Αρης είναι ανίσχυρος, εκτός αγωνιστικών χώρων. Πρέπει, όμως, να γνωρίζει πως οι προσπάθειες για "ξηγημένες" διαιτησίες έχουν γίνει και γίνονται, απλώς, δεν φαίνονται πάντα τα αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ, εντός δύο εβδομάδων, επιβεβαίωσε τους ψιθύρους για τις... ευρύτερες δυνατότητές της.

Ο Αρης, απλώς, θέλει να πάει -τίμια- στον τελικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.