Ένωση Ιατρών Αμερικής : Η λήψη του εμβολίου δεν θα είναι μια εκδρομή αναψυχής

Αλέξανδρος Τσίγγος03 Δεκεμβρίου 2020

Tου Αλέξανδρου Τσίγγου

Το CDC (ο Ελληνικός ΕΟΔΥ) πρέπει να είναι διαφανές σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να παρουσιάσουν οι άνθρωποι μετά τη λήψη του πρώτου εμβολίου από κορωνοϊό, παρότρυναν οι γιατροί κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τη Δευτέρα με συμβούλους CDC.

  • Η Δρ Sandra Fryhofer είπε ότι τόσο τα εμβόλια Cfid-19 της Pfizer όσο και της Moderna απαιτούν δύο δόσεις και ανησυχεί αν οι ασθενείς της θα επανέλθουν για δεύτερη δόση εξαιτίας δυνητικά δυσάρεστων παρενεργειών μετά την πρώτη λήψη.
  • Και οι δύο εταιρείες αναγνώρισαν ότι τα εμβόλια τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρενέργειες παρόμοιες με συμπτώματα που σχετίζονται με το ήπιο Covid-19, όπως μυϊκό πόνο, ρίγη και κεφαλαλγία.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι υγείας και φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να προειδοποιήσoυν τους ανθρώπους ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να έχει κάποιες σοβαρές παρενέργειες, ώστε να γνωρίζουν τι να περιμένουν και δεν θα φοβάθούν να λάβουν την δεύτερη τους δόση, ζητά το American Medical Association

Η Dr. Sandra Fryhofer της American Medical Association είπε ότι τόσο τα εμβόλια Cfid-19 της Pfizer όσο και της Moderna απαιτούν δύο δόσεις σε διαφορετικά διαστήματα. Ως ς γιατρός, είπε ότι ανησυχεί αν οι ασθενείς της θα επανέλθουν για δεύτερη δόση λόγω των δυνητικά δυσάρεστων παρενεργειών που μπορεί να παρουσιάσουν μετά την πρώτη λήψη.

"Πρέπει πραγματικά να ενημερώσουμε τους ασθενείς ότι αυτό δεν πρόκειται να είναι μια βόλτα στο πάρκο ", δήλωσε η Fryhofer κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης ή το ACIP, μια εξωτερική ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν το CDC

Οι συμμετέχοντες σε δοκιμές εμβολίων της Moderna και της Pfizer δήλωσαν στο CNBC τον Σεπτέμβριο ότι αντιμετώπιζαν υψηλό πυρετό, πόνους στο σώμα, ισχυρούς πονοκεφάλους, ημερήσια εξάντληση και άλλα συμπτώματα μετά τη λήψη των δόσεων.

Και οι δύο εταιρείες αναγνώρισαν ότι τα εμβόλια τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρενέργειες παρόμοιες με συμπτώματα που σχετίζονται με το ήπιο Covid-19, όπως μυϊκό πόνο, ρίγη και κεφαλαλγία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.