Θα διεκδικήσει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ παρά την εγκληματική αμέλεια και ασχετοσύνη κάποιων

Δημήτρης Μπούζας22 Σεπτεμβρίου 2021

Η απότομη προσγείωση του Παναθηναϊκού, το κάζο της ΑΕΚ, οι δυσκολίες του Ολυμπιακού, ο αμφιλεγόμενος ΠΑΟΚ και οι παντός είδους περιπέτειες (όχι μόνον αγωνιστικές) του Άρη, σε συνδυασμό με κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα μικρομεσαίων, δίνουν μία διαφορετική διάσταση και αντίστοιχα μηνύματα στις δύο πρώτες αγωνιστικές. 

Μερικοί αισιόδοξοι και από τη φύση τους βιαστικοί, υποστηρίζουν ότι φέτος θα δούμε ένα «ξεχωριστό» πρωτάθλημα βάσει των πρώτων ενδείξεων και αποτελεσμάτων. Ξεκινούν από την κορυφή, εστιάζοντας τις πιθανολογήσεις τους στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου και πιστεύουν πως εκεί θα υπάρξει σκληρός ανταγωνισμός και όχι ένας περίπατος - όπως τα δύο τελευταία χρόνια - του Ολυμπιακού. 

Οι ίδιοι βιαστικοί πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα θεωρούσαν διεκδικητές και δίπλα στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, λόγω της σημαντικής μεταγραφικής τους ενίσχυσης. Η άποψη τους αυτή ενισχύθηκε βέβαια και από τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής. Δυστυχώς όμως ήρθε το «ξενέρωμα» από την δεύτερη αγωνιστική, με τον Μιλόγεβιτς να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, όντας αμήχανος και θεατής στη διαδικασία το 0-3 να γίνεται 3-3. 

Το ίδιο και ο Γιοβάνοβιτς που δέχθηκε μία παγοκολώνα στην ραχοκοκκαλιά του από τους μαχητικούς αλλά και ποιοτικούς Ηπειρώτες. Είναι αλήθεια λοιπόν ότι κλονιστήκαν κάπως, όμως γρήγορα και σαν αντιστάθμισμα και εξισορρόπηση έφεραν μπροστά τους την εικόνα του μεγάλου φαβορί, το οποίο στις δύο πρώτες αγωνιστικές του περιπέτειες με τους μικρομεσαίους (Ατρόμητο και Λαμία) έδειξε να τρεκλίζει. Μένουν λοιπόν σταθεροί στην άποψη ότι οι ενωσίτες και οι πράσινοι, ασφαλώς δεν είναι στο περσινό χάλι, έχουν ενισχυθεί σημαντικά και ως εκ τούτου, τέρμα οι γονυκλησίες και τα άνετα περάσματα του θρύλου από πάνω τους. 

Στο πλαίσιο των προγνωστικών για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο μένει και ο ΠΑΟΚ, παρά την εγκληματική αμέλεια και ασχετοσύνη κάποιων να αφήσουν την ομάδα αβοήθητη. Εδώ υπάρχει το πείσμα του κόουτς και των παικτών που απέμειναν, για να βγάλουν χωρίς απώλειες τα δύσκολα και χρόνο με το χρόνο να βρουν τα πατήματα τους και να επιστρέψουν εκεί που πρέπει, έχοντας ετοιμοπόλεμους και τους βασικούς που λείπουν εδώ και πολύ καιρό. 

Στην πεντάδα της κορυφής και ο Άρης, έχοντας πολύ μεγάλες φιλοδοξίες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Χωρίς να το καταλάβει όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης βλέπει να περιδινίζεται σε σοβαρές περιπέτειες. Τις οποίες αν δεν καταφέρει να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, περιοριζόμενη στις «έξωθεν» και επί μονίμου βάσεως λαθεμένες συμβουλές και επικοινωνιακές συγκαλύψεις, είναι βέβαιο ότι στη συνέχεια θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλα προβλήματα. Στην περίπτωση των κιτρίνων τα πάντα επικεντρώνονται στο αυριανό παιχνίδι, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθούν πολλά. Και κυρίως ποιος θα είναι ο κόουτς. Θα παραμείνει ο Μάντζιος που μέχρι χθες όσοι σήμερα τον «σταυρώνουν», κατ΄ επανάληψη τον είχαν χαρακτηρίσει ακόμη και μάγο ή θα έρθει κάποιος ξένος; Γιατί και ο Ουζουνίδης και ο Δώνης που είχαν πρόταση την απέρριψαν. 

Επιστρέφοντας στο θέμα του σχολίου και παίρνοντας θέση για το «ζητούμενο» αν θα δούμε δηλαδή ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα, θα συμφωνήσουμε σε μια ενδιάμεση τοποθέτηση. Μια άποψη που τοποθετεί την διαφορετικότητα μόνο σε ότι έχει σχέση με την διεκδίκηση του τίτλου. Εκεί, πιστεύουμε πως θα δυσκολευτεί πολύ το θεωρούμενο βασικό φαβορί (Ολυμπιακός), γιατί τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός αλλά και κάποιες λίγες μικρομεσαίες ομάδες, δεν θα παίζουν με κατεβασμένα τα χέρια και την άσπρη σημαία να ανεμίζει πριν από τον αγώνα. Και να μην ξεχνάμε τον ΠΑΟΚ γιατί παραμένει ΠΑΟΚ. Όσο κι αν μερικοί άφρονες του στέρησαν την μεγάλη ευκαιρία φέτος να είναι το πρώτο φαβορί.

ΥΓ1: Ο Παπαπέτρου τοποθετήθηκε στο ντέρμπι. Στο Αγρίνιο «επιστρατεύτηκε» ο Κουμπαράκης (!), το φιλαράκι του Καραπαπά. Στα υπόλοιπα παιχνίδια οι ορισμοί οι περισσότεροι έγιναν κατά παραγγελία.

ΥΓ2: Ο Γκάρι Ροντρίγκες κατέληξε στον Ολυμπιακό με λιγότερα λεφτά από ότι τα εδώ βαποράκια και παπαγαλάκια ανέφεραν σε ότι είχε σχέση στις συζητήσεις (που εμείς πιστεύουμε ότι δεν έγιναν) με τον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.