Ενας ΠΑΟΚ χάρμα ιδέσθαι εξαφάνισε ολότελα τον Παναθηναϊκό και τις... ψευδαισθήσεις του

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Ιανουαρίου 2023

Υπέροχος ΠΑΟΚ. Ομάδα χάρμα ιδέσθαι. Εκανε την καλύτερη εμφάνισή του, διέλυσε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, απέδειξε στον εαυτό του ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το Πρωτάθλημα, προιδέασε τον αντίπαλό του για το τι τον περιμένει στη ρεβάνς του Κυπέλλου και έδειξε σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα ότι το παραμύθι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, που είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, είχε... πολλούς δράκους και δεν θα μπορούσε να αντέξει μέχρι το τέλος. Τώρα πια οι πράσινοι δεν μπορούν να ζουν με ψευαδαισθήσεις. Ούτε μπορούν να περιμένουν άλλους Λαόθ για να τους κάνουν δώρα...

Μολονότι θα βρούμε παίκτες που δεν ακολούθησαν τους υπόλοιπους σε υψηλά στάνταρ απόδοσης στον τομέα της δημιουργίας (Νάρει, Αουγκούστο, Σβαμπ) η ομάδα συνολικά λειτούργησε υποδειγματικά στον αμυντικό μηχανισμό της, “έπνιξε” τον Παναθηναϊκό, “έβγαλε” πολλές καλές επιθέσεις, πέτυχε τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια και έχασε κι άλλες ευκαιρίες. Τι άλλο να περίμενε κανείς;

Κορυφαίος προφανώς ο Κωνσταντέλιας, που ήταν μέσα και στα τρια γκολ, αλλά και σε προσπάθειες με σπουδαίες μεταβιβάσεις. Ο Ολιβέιρα έχασε γκολ, αλλά πρωταγωνίστησε στα δύο από τα τρία που επιτεύχθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν.

Πολύ μεστή, πολύ ουσιαστική, πολύ “επαγγελματική” ήταν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Του μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ, αλλά ήρθε κι αυτό στο 44', χάρη στην επιμονή και τη σπιρτάδα του Κωνσταντέλια και τη βοήθεια της τύχης, η οποία, όμως, χρωστούσε στον ΠΑΟΚ και φρόντισε να εξοφλήσει.

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ έγινε κυρίαρχος στο παιχνίδι. Ηταν η ομάδα που πρέσαρε καλά, η ομάδα που οργάνωσε καλές επιθέσεις, η ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες και η ομάδα που άξιζε να προηγηθεί. Ο Παναθηναικός έβρισκε χώρο μόνο σε αντεπιθέσεις και μόνο όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ “πουλούσαν” την μπάλα. Έχασαν δε μόνο μία καλή ευκαιρία, στα πρώτα λεπτά, με το κοντινό σουτ του Τσέριν που απέκρουσε ο Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ έφτασε αρκετές φορές σε θέση βολής, αλλά Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Ολιβέιρα είτε αστόχησαν, είτε έστειλαν την μπάλα πάνω στην Μπρινιόλι. Στην κλασική ευκαιρία, ο Κωνσταντέλιας έδωσε ωραία στον Ολιβέιρα, εκείνος σούταρε αμέσως, η μπάλα κοντράρισε στο χέρι του Σέκενφελντ, πήγε στο δοκάρι και στην επιστροφή αναπαύτηκε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Το δοκάρι δεν ήθελε, δεν ήθελε όμως και ο Λευκορώσος ρέφερι που είπε ότι το χέρι του αμυντικού του Παναθηναϊκού βρισκόταν σε κανονική θέση. Κι όμως, είχε αλλάξει την πορεία της μπάλας σε φάση μπροστά στην εστία.

Το δίκαιο αποκαταστάθηκε με τον Κωνσταντέλια να στρώνει την μπάλα που ήρθε από ψηλά, να σουτάρει, να αποκρούει ο Μπρινιόλι, αλλά να στέλνει την μπάλα στο στήθος του Πέρεθ και από εκεί στα δίχτυα του. Εστω και με καραμπόλα, ήταν ένα γκολ που ο ΠΑΟΚ το άξιζε 100%. Αμέσως μετά, ο διαιτητής (κανείς δεν κατάλαβε γιατί) έκλεισε τα μάτια σε μια βάρβαρη ανατροπή του Κωνσταντέλια από τον Σέκενφελντ, που δεν είδε καν κίτρινη κάρτα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έγινε το γλέντι. Πρώτη επίθεση, γύρισμα Νάρει, υπέροχη πάσα Ολιβέιρα, εξαιρετική πάσα Κωνσταντέλια, ωραίο πλασέ Ζίβκοβιτς και 0-2 μέσα σε 13 δευτερόλεπτα από τη σέντρα. Ενα γκολ ποίημα, με όλη τη σημασία της λέξης. Επτά λεπά μετά, γύρισμα Ολιβέιρα, συρτό σουτ Κωνσταντέλια και 0-3. Σπάνια ένα ντέρμπι τελειώνει πριν καν συμπληρωθεί το 60', αυτό όμως τελείωσε γιατί στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναικός δεν κατάφερε να εμφανιστεί ποτέ. Ούτε καν όταν μετά το 65' και μετά από μια ωραία κεφαλιά του Ολιβέιρα που το δοκάρι απέκρουσε απαγορεύοντας να γίνει το 0-4, ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα για να εξοικονομήσει δυνάμεις. Κάτι προσπάθησαν να κάνουν οι παίκτες του Παναθηναικού, μήπως και σώσουν τα προσχήματα, αλλά μέχρι τη λήξη δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία. Για την ακρίβεια, ούτε υποψία ευκαιρίας. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μία με τον Μπίσεσβαρ που από πολύ καλή θέση σούταρε απελπιστικά άουτ.

Ο μόνος που διακρίθηκε από τον ταλαίπωρο Παναθηναικό ήταν ο... Σέκενφελντ. Πρώτα πήρε αμπάριζα τον Κωνσταντέλια σε ένα ακόμη “δολοφονικό” μαρκάρισμα και είδε μόνο κίτρινη, ύστερα ”κούρεψε” τον Μπίσεβαρ και ο Λευκορώσος τον έστειλε, επιτέλους, με δεύτερη κίτρινη, στα αποδυτήρια.

ΥΓ. Εννοείται ότι δεν έχει νόημα να φορτωθεί ο ΠΑΟΚ με την “υποχρέωση” να πάρει το Πρωτάθλημα. Καλά το πάει ο Λουτσέσκου. Από αγώνα σε αγώνα. Step by step. Αρκεί να μη γίνουν άλλες “αυτοκτονίες”. Κι ό,τι καλύτερο βγει στο τέλος, κέρδος θα είναι...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.