Ένας μήνας γεμάτος… πληγές για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης07 Φεβρουαρίου 2022

Με τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Βόλο ολοκληρώθηκε για τον Αρη ένας μεγάλος κύκλος διαδοχικών αναμετρήσεων, που άνοιξε στις 5 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι Κιτρινόμαυροι έμειναν μετεξεταστέοι σε αυτό το διάστημα ενός μήνα, άνοιξαν σημαντικές πληγές με αποκορύφωμα τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο και πλέον παλεύουν τον εναπομείναντα φετινό τους στόχο, την είσοδο στα play off του Πρωταθλήματος.

Βρίσκονται στο μείον ένα από την 6η θέση, όμως η προχθεσινή εντός έδρας ήττα από τον Βόλο έφερε ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα σταθερότητας που αντιμετωπίζει η ομάδα. Δύο βήματα μπροστά, ένα πίσω. Στο ίδιο έργο θεατές από την αρχή της σεζόν. Ο Βόλος ήρθε να προσγειώσει τον Αρη στην… πραγματικότητά του, που μετά τις νίκες με Παναιτωλικό και ΑΕΚ καλλιέργησε προσδοκίες για ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων τα οποία θα έθεταν την ομάδα ξεκάθαρο φαβορί για την εξάδα. Είναι φανερό όμως ότι ο Αρης συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά ως προς τον στόχο του και η ομάδα να βάζει δύσκολα στον εαυτό της.

Δεν μαθαίνει από τα λάθη της, συνεχίζει να είναι φλύαρος και με έναν προβλέψιμο τρόπο παιχνιδιού που άλλες φορές αποδίδει άλλες φορές όμως “πνίγει” την ομάδα, που έχει ξεμείνει από ιδέες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο φετινός Αρης δεν έχει πάνω από δύο διαδοχικές νίκες στο Πρωτάθλημα. Νίκες με Παναθηναϊκό (1-0), Ατρόμητο (1-3), εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα. Νίκες με Λαμία (0-1), Παναιτωλικό (5-1), ήττα από την ΑΕΚ.

Τώρα, ξανά το ίδιο έργο. Η σταθερότητα παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας, με προεκτάσεις που αγγίζουν τόσο το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης κομβικών παικτών στο πλάνο του Άκη Μάντζιου, όσο και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας βάσει του οποίου δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες της με έτοιμους παίκτες αλλά έγιναν κινήσεις για να συμπληρώνουν το ρόστερ. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το ταμείο του Αρη στον “καυτό” μήνα που πέρασε με οκτώ αγώνες είναι μείον.

Αποκλεισμός-σοκ στο Κύπελλο από τη Λαμία και οκτώ βαθμούς σε έξι αγώνες στο Πρωτάθλημα, με έξι γκολ κατά στο σύνολο των αναμετρήσεων και μόλις τέσσερα υπέρ. Φτάνοντας στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας οι Κιτρινόμαυροι έχουν μειώσει τα περιθώρια απώλειας βαθμών στα πέντε ματς που απομένουν, την ίδια ώρα που αναμένεται σαφώς και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου (σσ εντός Φεβρουαρίου) για την υπόθεση των μείον έξι βαθμών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.