Τέλος εποχής για Φράιμπουργκ και Στράιχ μετά από 12 χρόνια

Metrosport Team18 Μαρτίου 2024

Τέλος εποχής για την ηγετική μορφή του πάγκου της γερμανικής ομάδας, καθώς στο τέλος της σεζόν μετά από συνεχή 12 χρόνια, ο Κρίστιαν Στράιχ θα αποτελέσει παρελθόν από την Φράιμπουργκ.

Τεχνικός του Γερμανικού συλλόγου ανακοίνωσε εχθές (18/3) πως θα αποχωρίσει από την ομάδα μετά το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο 58χρονος έκανε γνωστή την απόφαση του μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στα Social Media και ανακοίνωσε πως αποφάσισε να μην δεχτεί την επέκταση συμβολαίου που το πρότεινε η αγαπημένη του ομάδα.


Πιο συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Στράιχ είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, με πολύ βαριά καρδιά, ότι δεν θα συνεχίσω ως προπονητής της Φράιμπουργκ από αυτό το καλοκαίρι. Σκέφτηκα πολύ και σκληρά, αλλά θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή μετά από 29 χρόνια, ώστε να αφήσω χώρο σε νέους ανθρώπους. Πιστεύω επίσης ότι οι παίκτες μας και οι άνθρωποι γύρω μας θα χρειαστούν αυτή τη νέα ενέργεια».

Ο έμπειρος τεχνικός γεννήθηκε στο Βάιλ αμ Ράιν, μια γερμανική πόλη κοντά στα σύνορα με την Γαλλία και την Ελβετία. Ενώ η καριέρα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Φράιμπουργκ, αρχικά ως παίκτης και μετά ως προπονητής νέων το 1995.

Το 2022-23 οδήγησε την Φράιμπουργκ στους «32» του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της, πριν επαναλάβει το κατόρθωμα και πάλι την τρέχουσα σεζόν. Ενώ έφτασε πολύ κοντά σε έναν σημαντικό τίτλο στην ιστορία της ομάδας, πγαίνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας του 2022, στον οποίο έχασε στη διαδικασία των πέναλτι από τη Λειψία.

Η γερμανική ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Γερμανικού πρωταθλήματος με 33 βαθμούς, ακριβώς όσους έχει και η Χόφενχαϊμ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.