Ένας χρόνος από την κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ

Πέτρος Χαριζακλής11 Μαΐου 2020

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Ενας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. Μια στιγμή ιστορική για τον Σύλλογο που για πρώτη φορά μετά από 93 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει την ίδια χρονιά Πρωτάθλημα (και μάλιστα αήττητο) και Κύπελλο. Δεν θα μπορούσε να κλείσει πιο γλυκά και πιο ονειρικά για τους απανταχού φιλάθλους του Δικεφάλου του Βορρά, με τον Πέλκα να σηκώνει την κούπα στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ για τρίτη συνεχόμενη φορά κόντρα στην ΑΕΚ.

11 Μαΐου 2019 όταν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν για τρίτη διαδοχική φορά για να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε με 1-0 την Ενωση και έγινε νταμπλούχος Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Τσούμπα Ακπομ, με ανάποδο γυριστό σουτ έπειτα από «μπούκα» στην περιοχή και γύρισμα του Δημήτρη Πέλκα. 

Σπουδαίο ρόλο έπαιξαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου, οι Ραζβάν Λουτσέσκου και το κεντρικό του αμυντικό δίδυμο, Βαρέλα και Κρέσπο. Ο Ρουμάνος τεχνικός νίκησε κατά κράτος τον Χιμένεθ, μη επιτρέποντας στην ΑΕΚ να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τελικών στο παιχνίδι. Ο Βαρέλα έπαιζε από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με πόνους από την άγαρμπη κλωτσιά του Λιβάγια ενώ ο Ισπανός στόπερ ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος της ΑΕΚ και δίκαια πανηγύρισε το 7ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Φυσικά η χρονιά τελείωσε ονειρικά όχι μόνο για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Λίγες μέρες νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και μάλιστα αήττητος. Η αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε τεράστιο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία, κατάφερε να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ που κρατούσε ο Παναθηναϊκός από το 1964. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρωτάθλημα με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες σε αντίθεση με το «τριφύλλι» εκείνης της εποχής που είχε 24 νίκες και 6 ισοπαλίες. Αλλη μία αναγνώριση της σπουδαίας χρονιάς που έκανε ο Δικέφαλος του Βορρά τη σεζόν 2018-2019 και έκανε κάθε φίλαθλό του να φωνάξει «Αυτό είναι σωστό, Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό». Οπως έμαθε να πανηγυρίζει τόσα χρόνια τους λίγους τίτλους που έχει ως Σύλλογος. Αγνά, υπερήφανα και ΠΑΟΚτσήδικα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.