Ενας ανερμάτιστος Τζόκερ στα όρια της γραφικότητας

Δημήτρης Μπούζας19 Φεβρουαρίου 2020

Τον κρίνω και τον χαρακτηρίζω αποκλειστικά σαν παράγοντα στο χώρο του ποδοσφαίρου σύμφωνα με τα λεγόμενα και δρώμενα μιας πολυετούς παρουσίας και συμπεριφοράς. Δεν έχω την πρόθεση να αγγίξω οτιδήποτε άλλο αφορά την πέρα του ποδοσφαίρου παρουσία και την αντίστοιχη επαγγελματική και κοινωνική του δραστηριότητα. Αλλωστε θεωρείται πετυχημένος νομικός, κάτι που επίσης δεν είναι στις προθέσεις μου να το αμφισβητήσω. 

Επί του προκειμένου θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τον χαρακτηρισμό του Τζόκερ, τον επιστράτευσα με την απλή και όχι την ακραία επικίνδυνη έννοια αλλά την αντίστοιχη της χαρτοπαικτικής χρήσης. Τις διευκρινήσεις αυτές τις κρίνω απαραίτητες για λόγους ευνόητους. Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε τη σκοπιμότητα τους και την ειλικρίνεια τους. Πάμε όμως στα τρέχοντα και δέοντα στα οποία ο συμπαθέστατος γυρολόγος ιδιοκτήτης επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων πρωταγωνιστεί με το γνωστό άνετο υφάκι και στυλάκι του παντογνώστη και πολυμαθούς του χώρου το οποίο κατά την προσωπική του εκτίμηση του δίνει το δικαίωμα να έχει άποψη επί παντός επιστητού. Και το κυριότερο και σοβαρότερο, τη δυνατότητα να την επιβάλλει με την άνεση λόγου που διαθέτει και την μυστηριώδη μεταφυσική σύνδεση που έχει με το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ. Ιδιαίτερα με εκείνα που προωθούν τις αρρωστημένες ιδέες των αφεντικών τους.

 Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, που την έβγαλε άπειρες φορές στο σφυρί στο λίγο χρόνο της παρουσίας του, φαίνεται ότι πιστεύει πως όλοι οι Ελληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και έχουν λησμονήσει τα όσα απίστευτα και ακατανόητα στο παρελθόν έχει υποστηρίξει για πρόσωπα και καταστάσεις. Ετσι, παρά την οξύνοια που διαθέτει, πέφτει σε γκάφες ολκής και σε παροιμιώδη ολισθήματα. Στην περίπτωση του έχει απόλυτη εφαρμογή η ιστορική ατάκα του Μένιου Κουτσόγιωργα: “Εσύ δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς!”. Βέβαια κανείς δεν μπορεί ούτε και έχει τη διάθεση να του απαγορέψει να παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν το χώρο. Ομως όταν αυτά που υποστηρίζει σήμερα είναι ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγε πριν από λίγο καιρό, ποιος ο λόγος να σου δώσουν σημασία και πολύ περισσότερο να σε πιστέψουν. Οταν κατηγορούσες κάποιους ότι ήταν καταστροφείς του ελληνικού ποδοσφαίρου και σήμερα είσαι δίπλα τους και αναλαμβάνεις όχι μόνο την υποστήριξη τους αλλά και σε χρησιμοποιούν για πολιορκητικό κριό των σκοτεινών προθέσεων τους (εξόντωση των ανταγωνιστών τους) υπάρχει σοβαρή αιτία να αμφισβητούν τις προθέσεις σου και τους λόγους της μεταστροφής σου. Χθες, αποκαλούσες κάποιους διαφθορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, που το κακοποίησαν και το αποσύνθεσαν. Σήμερα τί πιστεύεις για αυτούς; Τα “είπα” “ξείπα” είναι μόνο για όσους έχουν συνηθίσει πλέον στο κακής ποιότητας σανό που διακινείται από τις τιγκαρισμένες αποθήκες με στοκ του λιμανιού. Οι πιρουέτες και οι κυβιστήσεις δεν πείθουν πλέον κανέναν. Εκθέτουν ανεπανόρθωτα! Το πότε Βούδας, πότε Κούδας, πάλιωσε! Εφθάρη! Πολυχρησιμοποιήθηκε! Το να βγαίνεις με τα κανάλια του Ολυμπιακού και να καταγγέλλεις τον Σαββίδη ότι είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης και σε λίγη ώρα να βγαίνεις σε άλλα “βήματα” και να υποστηρίζεις ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ σε έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση είναι για γέλια και για κλάματα. Θαρρείς και παλάβωσε ο πανέξυπνος ηγέτης του ΠΑΟΚ!

 Πιστεύω ότι κάποια στιγμή αρκετοί Ελληνες ποδοσφαιρόφιλοι που σε ακούνε θα λένε το “πόσα θέλεις για να μας τρελάνεις!” Απίστευτα τα προχθεσινά καραγκιοζλίκια με τα σενάρια της καθόδου των Αλβανών διακινητών ναρκωτικών και κακοποιών που θα έκαναν ντου στον πάγκο πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στις δηλώσεις σου, ο διαιτητής έγινε Σέρβος πορτοφολάς. Μνημειώδης και υποκριτική παράσταση, η προσπάθεια να ανταποδώσεις στην Εδρα, την απόφαση της να σε δεχθεί να παραστείς παρά το γεγονός ότι ούτε η ΕΕΑ σου το επέτρεψε με το να επιτεθείς στον Μπαλτάκο και να του υπενθυμίσεις ότι θα πρέπει να σέβεται… την πρόεδρο του Δικαστηρίου. Μετά τον αγώνα του Σαββάτου και πάλι επανέλαβες τα περί πολυιδιοκτησίας και όταν κάποιοι σου θύμισαν ότι δεν είχες ασχοληθεί ποτέ με μια παρόμοια ιστορία έκανες την πάπια. 

Επίσης έκανες πως δεν άκουσες όταν σου υπενθύμισαν ότι ποτέ δεν σε ενόχλησε το καραστημένο παιχνίδι Ολυμπιακού-Βέροιας. Εδώ θα σταματήσουμε και δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε επικλήσεις και επιστρατεύσεις από τις άπειρες κωλοτούμπες και τα μεγάλα πισωγυρίσματα σου. Συνοψίζοντας, λέμε ευθέως τη γνώμη μας ότι σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας απέτυχες παταγωδώς στα μάτια μας. Αλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη αγάπη που εκδηλώνουν οι περισσότεροι από τους οπαδούς της σημερινής ομάδας που ηγείσαι προς το πρόσωπο σου. Εχουμε λοιπόν το δικαίωμα να καταλήξουμε σε ότι υποστηρίζουμε στον τίτλο αλλά και στο info του σημερινού μας σχολίου. Οτι δηλαδή αναφερόμαστε σε έναν περίεργο και ανερμάτιστο Τζόκερ του ποδοσφαιρικού χώρου ο οποίος κινείται στα όρια της γραφικότητας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.