Ένας αγώνας ειδικού βάρους και κομβικής σπουδαιότητας για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας02 Φεβρουαρίου 2020

Μετά τα όσα αναίσχυντα επιχειρήθηκαν σε βάρος του ΠΑΟΚ από την επιτροπή – μαϊμού του Λευτέρη Αυγενάκη, τα κίνητρα για τον κόουτς και τους παίκτες του Δικεφάλου στο αυριανό παιχνίδι, αποκτούν ιδιαίτερες διαστάσεις, πέραν των αντίστοιχων αγωνιστικών.

Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στο παρελθόν που ο ΠΑΟΚ, όντας επί μονίμου βάσεως στο μάτι ενός κυκλώνα, ήταν υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει συνασπισμένους τους ανά την επικράτεια ορκισμένους εχθρούς του, στην όποια φιλόδοξη προσπάθεια επιχειρούσε για να αποκαθηλώσει την μαφία, η οποία καλλιεργούσε και διατηρούσε αυτόν τον ανέντιμο και ύπουλο αντι-ΠΑΟΚτσήδικο παροξυσμό. 

Το ίδιο αλήθεια είναι όμως ότι αυτή η δηλητηριώδης τοξικότητα, τις περισσότερες φορές ενεργούσε με έναν απρόβλεπτο τρόπο, τελείως αντίθετο από την πρόθεση εκείνων που την προκαλούσε. Κι αυτό γιατί αυτού του είδους οι άνανδρες και ποταπές αθλιότητες, αντί να κάμπτουν το ηθικό της ασπρόμαυρης οικογένειας, αντίθετα το αναπτέρωναν, προκαλώντας και παρέχοντας – όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος – πανίσχυρα επιπρόσθετα κίνητρα πέραν των αγωνιστικών. Έτσι, βλέπαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα με απίστευτες και θεαματικές υπερβάσεις, στις περιπτώσεις που οι οργανωτές των ύπουλων εξωαγωνιστικών και όχι μόνο χτυπημάτων, πίστευαν ότι είχαν «τελειώσει» τον ΠΑΟΚ. 

Αν θέλουμε να δώσουμε μια εξήγηση σε αυτό το «φαινόμενο» της απρόσμενης και απρόβλεπτης για πολλούς αντίδρασης των ΠΑΟΚτσήδων, όταν επιχειρούν να τους αμφισβητήσουν και ιδιαίτερα να τους προσβάλουν, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την άποψη η οποία έχει διαμορφωθεί διαχρονικά και οδηγεί μονοθεματικά σε μια βεβαιότητα. Ότι, οι άνανδρες και πρόστυχες συμπεριφορές, εξοργίζουν και εκλαμβάνονται τις περισσότερες φορές σαν επιπρόσθετα και ισχυρότατα κίνητρα, τα οποία αποτυπώνονται εντός του αγωνιστικού χώρου. 

Σε αυτά τα επιπρόσθετα κίνητρα, εύκολα διακρίνει κανείς οργή και απόφαση για να τιμωρηθούν οι ένοχοι μέσα στα πλαίσια ενός αγωνιστικού 90λεπτου. Τιμωρητικά και όχι εκδικητικά, αλλά πάντοτε τολμηρά και δυναμικά. 

Ο αγώνας ως εκ τούτου για τον Φερέιρα και τους παίκτες του, είναι μια ευκαιρία να στείλουν το δικό τους μήνυμα στη συγκεκριμένη διεύθυνση: «ομάδα του Δημοσίου, λιμάνι Πειραιώς», κι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η παραμονή τους στην πρωτιά. 

Ένα μήνυμα που θα προστεθεί έτσι κι αλλιώς στα τόσα άλλα που πήραν ως τώρα οι αδιόρθωτοι κατασκευαστές συνωμοσιών όπως η τελευταία σκευωρία στην οποία συμμετείχε εμφανέστατα και απροκάλυπτα και η περιβόητη Σουζάνα (σ.σ. αλήθεια γιατί έχει αποσιωπηθεί ο άθλιος ρόλος της και γιατί δεν αντιδρά ο ΠΑΟΚ σε αυτή την τόσο βάναυση πρόκληση από μέρους της;). 

Το ειδικό λοιπόν βάρος τη αναμέτρησης και η κομβική σπουδαιότητα της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δίνει όπως προαναφέραμε ιδιαίτερη σημασία στο αυριανό παιχνίδι. Σε αυτά προσθέτοντας και τα ειδικά ηθικά κίνητρα του κόουτς και των παικτών του, πιστεύουμε μετά βεβαιότητας ότι θα δούμε τον πραγματικό ΠΑΟΚ.

ΥΓ1: Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια (εσείς τα λέτε συγχαρητήρια) που αφορούν τις «Ελεύθερες Σκέψεις» των τελευταίων ημερών. 

Οι «τριγωνικές σχέσεις», η «αγία τριάδα» και «το γέλιο της αρκούδας για την επιτροπή – μαϊμού» κρίνονται από μέρους σας σαν πολύ εύστοχα σχόλια και λέμε κατά τη δική σας άποψη, γιατί υπάρχει και μια άλλη αντίστοιχη συγκεκριμένων βαθυνούστατων Μακεδονοκτόνων (και όχι… Μακεδομονάχων) εξισορροπιστών που γενικεύουν και στρογγυλοποιούν τα πάντα, προσπαθώντας να εξωραΐσουν την εικόνα του αθηνοκεντρικού κατεστημένου, προφανώς για δικούς τους λόγους. Στον μελίρρυτο λόγο τους αποστρέφονται με απέχθεια τα όσα επί δεκαετίες ολόκληρες καταλογίζουν οι βορειοελλαδίτες στο κράτος των Αθηνών, όχι για λόγους εθνικής ενότητας, αλλά για να αποκτήσουν πιστοποιητικό «νομιμοφροσύνης» σε μεγάλα αφεντικά του λεκανοπεδίου.

ΥΓ2: Στην εκπομπή του Κώστα Πετρωτού ο ευρυμαθής και πολύπειρος νομικός Μπαλτάκος, είπε μεγάλες αλλά και θλιβερές αλήθειες τις οποίες θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της η ΠΑΕ του Δικεφάλου.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.