Έναρξη του πρωταθλήματος με τη σκέψη στους κομπιναδόρους και στον υπόκοσμο

Δημήτρης Μπούζας09 Σεπτεμβρίου 2021

INFO: Με «άφαντους» και ατιμώρητους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς εγκλημάτων (εμπρησμών, εκβιασμών, απόπειρας λιντσαρίσματος και τρομοκρατικών βομβιστικών ενεργειών), με κλειδωμένες τις ντουλάπες που κρύβουν τους βρώμικους στοιχηματισμούς αγώνων και την δικαιοσύνη να κινείται περίεργα, δύσκολα νιώθεις αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στο χώρο.

Δεν είμαι απαισιόδοξος από τη φύση μου. Όμως τα όσα έχω βιώσει στην επί δεκαετίες διαδρομή μου στη δημοσιογραφία και συγκεκριμένα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με εμποδίζουν να αισθανθώ άνετος και αισιόδοξος στις όποιες ελπίδες και προβλέψεις μου πριν από την έναρξη της κάθε αγωνιστικής (και όχι μόνη της φετινής) περιόδου. Είναι τόσες πολλές και σκληρές οι εμπειρίες που σχεδόν μου επιβάλλουν να είμαι πολύ προσεκτικός κι επιφυλακτικός πριν εκστομίσω την παραμικρή ενθαρρυντική λέξη, πολύ περισσότερο δε και πρόβλεψη. 

Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι πρόσκαιρο ούτε της στιγμής, είναι διαχρονικό και αφορά μια πολύ μεγάλη διαδρομή στο χώρο. Μια διαδρομή την οποία αν θελήσεις να ακολουθήσεις, θα πρέπει να κλείσεις τη μύτη σου στην κυριολεξία. Κι αυτό, γιατί τα λύματα της εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να όζουν ανυπόφορα παρά τα όσα και τόσα χρόνια πέρασαν. 

Ομολογώ ότι πολλές φορές αποφάσισα να βάλω φραγμό στις απαισιόδοξες σκέψεις μου, οι οποίες με προειδοποιούσαν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βαθιά διαβρωμένο και αιχμάλωτο ενός ισχυρού αθλητικού παρακράτους, στα πλαίσια του οποίου κινούνται παντός είδους νταραβερτζήδες, οι οποίοι μερικές φορές δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και μεθόδους υποκόσμου προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Όσες όμως φορές επιχείρησα κάτι τέτοιο, ακινητοποιήθηκα στο πρώτο βήμα. Δεύτερο δεν μπορούσε να γίνει. Τα γεγονότα σου έκοβαν τα πόδια, αλλά και την διαθέση. Βρώμικες παράγκες, εγκληματικές ενέργειες, εμπρησμοί, λιντσαρίσματα, απόπειρες δολοφονίας, βομβιστικές ενέργειες, όλα στη διάταξη και στην υπηρεσία του παρασκηνίου και του υποκόσμου. Φοβερά πράγματα και το σοβαρότερο από όλα είναι ότι παραμένουν ασύληπτοι και ατιμώρητοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών των εγκλημάτων. Η αθλητική δικαιοσύνη βραδυπορούσα, λοξοδρομούσα και αλληθωρίζουσα, με τις διωκτικές Αρχές να γυρίζουν την πλάτη τους επιλεκτικά και με πολλές ακατανόητες αποφάσεις, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αρχειοθετεί μια σειρά εξόφθαλμων, αποκρουστικών ενεργειών, αφήνοντας συγχρόνως ελεύθερο το πεδίο στους κομπιναδόρους και στους παντός είδους νταραβερτζήδες να συνεχίσουν την δράση τους. 

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν μιλάμε για κάποια μεμονωμένα περιστατικά ή για κάποιες συγκεκριμένες στιγμές που αφορούν το χθες, το προχθές ή και το σήμερα, αλλά για μια πολύχρονη αρρωστημένη κατάσταση και ομηρία του αθλήματος, που δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να αποβάλλει κάποια στοιχεία επικίνδυνα, τα οποία μολύνουν τον χώρο. 

Την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος μπορεί να την συνοδεύει μια σχετική βελτίωση του περσινού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παύει να είναι μια συνέχεια των τόσων προηγούμενων, από τη στιγμή που δεν έγινε καμία προσπάθεια για να αλλάξει κάτι. Αν προσθέσει κανείς και την ανεξήγητη σιωπή που αφορά τον βρώμικο στοιχηματισμό, με τις ντουλάπες που φιλοξενούν τους σκελετούς ερμητικά κλείσμενες από τους εισαγγελείς, δυσκολεύεσαι να σκεφτείς και να αισθανθείς αισιόδοξα. 

Παρόλα αυτά και κλείνοντας το σχόλιο, ευχόμαστε στο νέο πρωτάθλημα να μην ξαναζήσουμε τα ίδια από τα παλιά και να μην ξαναδούμε στο προσκήνιο τους κομπιναδόρους και τους νταραβερτζήδες να μολύνουν τον χώρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.