Ένα βήμα πιο μπροστά Γαλλία και Εμπαπέ

Θανάσης Κυλώνης08 Ιουνίου 2021

Λίγα 24ωρα απέχουμε από την σέντρα του EURO την Παρασκευή και σήμερα ολοκληρώνουμε την ανάλυση των 6 ομίλων, παραθέτοντας μακροχρόνια στοιχήματα ομάδων και παικτών.

Στον 5ο ΟΜΙΛΟ, φαβορί είναι η γηπεδούχος Ισπανία, που θα παίξει και τα 3 ματς στη Σεβίλλη. Τρία EURO κοσμούν την τροπαιοθήκη της, έχει να λέει ότι είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε δυο σερί EURO, το 2008 και το 2012. Κοντά στο 5.00 πληρώνει να φτάσει τελικό, 9.00 να το πάρει. Αήττητη στα προκριματικά με πρώτους σκόρερ τους Μοράτα, Ρόντρι και Ράμος, ωστόσο ο αρχηγός της Ρεάλ, όπως και όλοι οι Ισπανοί διεθνείς της «βασίλισσας» δεν κλήθηκαν από τον Λουίς Ενρίκε! Ο αρχηγός Μπουσκέτς βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και χάνει μάλλον το πρώτο παιχνίδι στο EURO. Προσωπικά δεν την βλέπω να φτάνει πολύ μακριά.

Η Πολωνία είναι το Νο2 φαβορί του ομίλου, 20 πληρώνει για φιναλίστ και 80+ για νικήτρια της διοργάνωσης. Στο προηγούμενο EURO έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Ρέκορντμαν συμμετοχών και πρώτος της σκόρερ όλων των εποχών ο Λεβαντόφσκι, που ψάχνει άλλα 2 γκολ για να ξεπεράσει τον Μπλαστζικόφσκι, ο οποίος είναι ο αρχισκόρερ των Πολωνών σε EURO. Μόλις 1.50 πληρώνει ο άσος της Μπάγερν για να είναι ο πρώτος της σκόρερ, αλλά και πόσο να έδινε; Ο Πάουλο Σόουζα ανέλαβε μετά τα προκριματικά, τον Γενάρη, προπονητικά δεν έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής κάτι ιδιαίτερο. Ενας από τους πολλούς «λεγεωνάριους» της αποστολής και ο Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ.

Η Σουηδία πληρώνει 26 για φιναλίστ και 100+ για να το πάρει. Το 2016 δεν πέρασε τον όμιλο αν και είχε τον Ζλάταν, που θα είναι τώρα ο μεγάλος απών του τουρνουά. Στα προκριματικά είχε πρώτο σκόρερ τον Κουάισον της Μάιντζ, βασικός φορ θα είναι ο Ισάκ της Σοσιεδάδ, με αλλαγή του τον 35χρονο πλέον Μπεργκ. Προπονητής της από το 2016 πάγκο ο Γιάνε Αντερσον, την οδήγησε στο Μουντιάλ της Ρωσίας και σε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στο Nations League.

Αουτσάιντερ η Σλοβακία, πληρώνει 65+ για φιναλίστ και 250+ για κατάκτηση. Στο EURO 2016 έφτασε μέχρι τους «16». Πέρασε μέσω πλέι-οφ αποκλείοντας το Εϊρε στα πέναλτι και τη Β.Ιρλανδία στην παράταση. Ρέκορντμαν συμμετοχών και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών ο 33χρονος Χάμσικ, που αγωνίζεται πλέον στη Γκέτεμποργκ. Στο 6.00 να είναι ο πρώτος της σκόρερ, εκτελεί και τα πέναλτι. Το Δεκέμβριο ανέλαβε ο Στέφαν Τάρκοβιτς, βοηθός μέχρι τότε του Πάβελ Χάπαλ.

Ο 6ος ΟΜΙΛΟΣ βαφτίστηκε «του θανάτου», λογικότατο όταν έχει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης και νικήτρια του Nations League Πορτογαλία και την σταθερή αξία που λέγεται Γερμανία. Λογικότατος και ο φαβοριτισμός της Γαλλίας για να σηκώσει την κούπα (6.00), καθώς είναι αναμφίβολα η πληρέστερη ομάδα της διοργάνωσης, με δυο ισάξιες σχεδόν ενδεκάδες μετά και την επιστροφή του Μπενζεμά, αλλά και έναν πολύπειρο προπονητή, σαν τον Ντεσάμπ. Αυτή είναι η 13η σερί παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση έχοντας παίξει 5 τελικούς σ’ αυτό το διάστημα, τους 3 τους κέρδισε. Πέραν της κατάκτησης, κρατάω και το 9άρι του Εμπαπέ για MVP του τουρνουά. Αν το πάρουν τελικά οι Γάλλοι, λογικά θα έχει κάνει… παπάδες.

Η κάτοχος του τροπαίου Πορτογαλία πληρώνει 5 για να φτάσει τελικό και 11 να το πάρει. Ο Φερνάντο Σάντος της έδωσε το πνεύμα νικητή που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, μπολιάζοντας ταλαντούχους και έμπειρους παίκτες δίπλα στον απόλυτο σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι στα 36 πλέον. Πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, θέλει σαν… τρελός να βγει πρώτος σκόρερ σε Μουντιάλ ή EURO και να ξεπεράσει τον Ιρανό αρχισκόρερ σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, Αλί Νταεϊ. Στο 12.00 για τοπ σκόρερ του τουρνουά, στο 2.10 της Πορτογαλίας.

Η Γερμανία πληρώνει 4.50 για φιναλίστ και 10 για κατάκτηση. Δεν έχει τους παικταράδες άλλων εποχών, να την ξεγράψεις όμως δεν γίνεται, ειδικά όταν παίζει και τα 3 ματς του ομίλου στο Μόναχο. Το τελευταίο της EURO το πήρε το 1996 στο… «Γουέμπλεϊ», αυτή θα είναι η 26η σερί παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση. Τελευταίο τουρνουά για τον Γιόαχιμ Λεβ, στα 15 χρόνια θητείας του η Γερμανία πάντα φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Στα αρνητικά, η έλλειψη ενός killer επιθετικού. Στα προκριματικά είχε πρώτο σκόρερ τον Γκνάμπρι, ένας από τους 8 παίκτες της Μπάγερν που βρίσκονται στην αποστολή.

«Φτωχός συγγενής» του ομίλου η Ουγγαρία, μοναδικό της ατού το ότι θα παίξει με Πορτογαλία και Γαλλία στη Βουδαπέστη. Στο EURO 2016 αποκλείστηκε στους «16», τώρα προκρίθηκε μέσω πλέι-οφ κερδίζοντας Βουλγαρία και Ισλανδία. Προπονητής της ο Ιταλός Μάρκο Ρόσι.

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ EURO

Γαλλία – Νικήτρια EURO @ 6.00
Εμπαπέ – MVP EURO @ 9.00

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.