Ενα ντέρμπι που πρέπει να το κερδίσει ο Μάντζιος

Βασίλης Μάστορας09 Μαΐου 2021

Ενας ακόμη αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη, σήμερα, που έχει ενδιαφέρον πέραν του γοήτρου.

Σε περίπτωση νίκης ο ΠΑΟΚ γίνεται το φαβορί για τη 2η θέση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι για τον ίδιο στόχο και ο Αρης. Στόχος που δεν θα δώσει πρόσθετα κέρδη στην ευρωπαϊκή υπόθεση σε μία από τις δύο ομάδες, αλλά έχει τις δικές του προεκτάσεις για διαφορετικούς λόγους για την κάθε ομάδα. Ο ΠΑΟΚ με μεγαλύτερο μπάτζετ από τον αντίπαλο του θέλει να αποδείξει ότι το ρόστερ του δικαιολογεί τα λεφτά του και δεν βλέπει την πλάτη του αιώνιου αντιπάλου του, που ξόδεψε λιγότερα. Κι αυτό είναι θέμα τιμής. Ο Αρης από την πλευρά του, πρώτον με νίκη θα σιγουρέψει την έξοδο του στην Ευρώπη και δεύτερο θα έχει ελπίδες για τη 2η θέση, στόχο που ξέχασε πριν από πόσα χρόνια τον έχει πετύχει πάλι. Αρα λογικά η αδρεναλίνη θα είναι στα ύψη στα 90 λεπτά του σημερινού ντέρμπι.

Κι αν δεχτούμε ότι η ψυχολογία είναι το άλφα και το ωμέγα στα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δίκαιο να υποστηρίζει ότι με το ντεμαράζ που έχει κάνει στα πλέι οφ, υπερτερεί σε ψυχολογία. Εναντι του Αρη ο οποίος κάνει χαμηλές αγωνιστικές πτήσεις. Οι «κίτρινοι» κερδίζουν ψυχολογία μόνο από το γεγονός ότι στους πέντε τελευταίους αγώνες έφυγαν αήττητοι από την Τούμπα. Ολα αυτά, όπως και οι εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών, λίγη αξία έχουν. Το ντέρμπι πάντα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας που κρίνεται κυρίως από το αγωνιστικό πάθος και από τα λάθη που θα κάνουν οι ομάδες.

Ο Μάντζιος μιλώντας για τον αγώνα της Τούμπας παραδέχτηκε ότι από τον Αρη «λείπει η ενέργεια σε διάρκεια στα παιχνίδια, ενώ χάσαμε και την αμυντική μας συνέπεια με αποτέλεσμα το κάθε λάθος μας να το πληρώνουμε με γκολ». Εικόνα την οποία παρουσιάζει κατ’ επανάληψη ο Αρης στα πλέϊ οφ και κόντρα σε όσα έκανε στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος.

Αρα το πρώτο ζητούμενο σήμερα στην Τούμπα είναι ο προπονητής του Αρη να προσαρμόσει το παιχνίδι της ομάδας του στο 3-4-3 του ΠΑΟΚ το οποίο τον οδηγεί από νίκη σε νίκη. Κι αυτό είναι δουλειά του Ακη Μάντζιο, ο οποίος θα πρέπει να επιλέξει τον τρόπο (άρα και τους παίκτες) που η ομάδα του θα μπορέσει να βρει λύσεις όταν θα επιτίθεται έχοντας πίσω από την μπάλα, σχεδόν όλους του παίκτες του ΠΑΟΚ. Λύση που δεν κατάφερε να βρει ο Αρης στον αγώνα του «Κλ. Βικελίδης» και σπατάλησε 90 λεπτά υπεροχής. Το δεύτερο σημαντικό, που γίνεται σημαντικότερο λόγω της απουσίας του Τζέγκο, είναι το αμυντικό τρανζίσιον των «κίτρινων». Ο ΠΑΟΚ σ’ όλους του αγώνες των πλέϊ οφ δίνει πρωτοβουλία στον αντίπαλο και χτυπάει με γρήγορες επιθέσεις. Και σ’ αυτή την παγίδα δεν θα πέσει ο Αρης αν έχει μάθει καλά το μάθημα του. Απλώς οι όποιες παραινέσεις του προπονητή προς του παίκτες του δεν θα φέρουν αποτέλεσμα, αν δεν έχει γίνει δουλειά σε επίπεδο τακτικής τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.