Ένα είναι το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή και είναι πάρα πολύ σοβαρό

Δημήτρης Κανελλάκης05 Απριλίου 2022

Καμία ομάδα, ιδιαίτερα αν είναι μεταξύ αυτών που διεκδικούν υψηλούς στόχους, δεν θέλει να χάνει. Ακόμη και αν ένα παιχνίδι είναι αδιάφορο βαθμολογικά, ακόμη κι αν δεν της δώσει κάτι το ιδιαίτερο η νίκη, την θέλει.

Όπως ήθελε κι ο ΠΑΟΚ τη νίκη στο ματς με τον ΠΑΟ. Ή να μην χάσει, τουλάχιστον. Παρότι ήξερε ότι η υπόθεση πρωτάθλημα έχει τελειώσει από καιρό, ότι ακόμη και το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ δεν ήταν αρκετό για να τον βάλει στο παιχνίδι.

Το γεγονός, όμως, ότι ούτε τη νίκη μπόρεσε να κατακτήσει, ούτε καν την ισοπαλία, δεν είναι καταστροφή για τον ΠΑΟΚ. Ούτε καν πρόβλημα δεν είναι. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΠΑΟΚ αυτή την εποχή έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά πράγματα από μια ήττα χωρίς κόστος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το διακύβευμα για τον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο είναι ένα και είναι πολύ μεγάλο: οι δύο αγώνες με την Μαρσέιγ για το Conference League. Αυτά τα δύο ματς είναι όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ. Οι αναμετρήσεις με τους Γάλλους είναι που κρύβουν το ισχυρότερο κίνητρο, που δημιουργούν την ξεχωριστή επιθυμία.

Το έχω πει και το έχω γράψει και το προηγούμενο διάστημα: η διεκδίκηση της πρόκρισης στις «8» καλύτερες ομάδες του Conference League είναι τεράστιος στόχος για τον ΠΑΟΚ. Από κάθε άποψη. Είτε μιλάμε για το πρεστίζ του, είτε για την περαιτέρω ενίσχυση της βαθμολογικής θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και την δυνατότητα να βγάζει τα επόμενα χρόνια περισσότερες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε για την -ακόμη μεγαλύτερη- αύξηση των εσόδων του αυτή την σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ διανύει μια περίοδο κατά την οποία χτίζει ξανά την αγωνιστική δυναμική του και αποκτά χαρακτηριστικά σαν κι εκείνα που τον οδήγησαν στο νταμπλ το 2019.

Αν πετύχει μέσα σε αυτή την περίοδο να κάνει και το άλμα προς τους «8» του Conference League, νομίζω ότι ο συνδυασμός θα είναι ιδανικός και οι βάσεις για να τελειώσει καταπληκτικά την τρέχουσα σεζόν και να ξεκινήσει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς την επόμενη, πολύ ισχυρές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.