Ενα (ακόμη…) ραντεβού με την ιστορία!

Αρις Νικολάκης10 Μαρτίου 2022

Και δε θα είναι μόνον η ιστορία του ΠΑΟΚ παρούσα στο αποψινό ραντεβού. Θα είναι κι η οικονομία της ΠΑΕ. Το πιάνετε το υπονοούμενο; Έτσι; Και το θέμα βέβαια, είναι - εάν κι εφ’ όσον - θα είναι παρών ο ΠΑΟΚ. Από αυτόν, βλέπετε, εξαρτάται η επιτυχία του σημαντικότατου αυτού ραντεβού.

Αφήστε που κάπου εκεί κοντά στην… Τούμπα, θα είναι τα αυτιά και τα μάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τούτο δε, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ενεργή πηγή άντλησης βαθμών για τον ευρωπαϊκό κορβανά! Η άλλη, ο Ολυμπιακός, είναι πλέον, ανενεργή. Κι άλλες τα τελευταία χρόνια, δεν διαφάνηκαν στον ορίζοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό κι ο ΠΑΟΚ καθίσταται εφέτος ξεχωριστός. Μέχρι πόσο θα καθίσταται τέτοιος; Μία απάντηση, μια μερική απάντηση θα δοθεί στην ερώτηση απόψε.

Όλα αυτά δε, κατά την διάρκεια ενός τριμήνου με υπέρβαρο φορτίο αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους τρεις στόχους του Κυπελλούχου. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κόνφερενς Λιγκ. Με την κόπωση (σύνηθες γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα) να επικρέμεται… Δαμόκλειος σπάθη επί των κεφαλών του «δικέφαλου».

Δαμόκλειος σπάθη; Ναι, επειδή για τις ελληνικές ομάδες οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είθισται, να προκαλούν (υπερ)κόπωση. Τώρα, πως δεν προκαλούν σε άλλες ευρωπαϊκές; Είναι μία διαχρονικά άλυτη απορία. Τέλος πάντων…

Στον ΠΑΟΚ πάντως, ελλείψει πολλών και σοβαρών εναλλακτικών (να μην ξύνουμε πάλι, τις πληγές του ελλιπούς ρόστερ) το θέμα της κόπωσης είναι μεγαλύτερων διαστάσεων από τα συνήθη εν Ελλάδι. Κι η φυσική κατάσταση του ΠΑΟΚ – συγκριτικά με της Γάνδης – είναι η διαφορά υπέρ της βελγικής ομάδας. Είναι το μειονέκτημα της ελληνικής.

Ήταν όμως, μειονέκτημα του ΠΑΟΚ και κόντρα στη Μίντιλαντ. Η προσωπικότητα του δεν επέτρεψε στην καλογυμνασμένη δανική ομάδα, να το αξιοποιήσει. Ως εκ τούτου 48 χρόνια μετά τον επικό αγώνα (2-2) με τη Μίλαν (ήμασταν κι εμείς εκεί!)… Ο ΠΑΟΚ παίζει άνοιξη ξανά στην Ευρώπη!

Θα μπορεί δε, να λέμε πως παίζει (ενεστώτας) κι ουχί πως έπαιξε (αόριστος) εάν κι εφ’ όσον απόψε στη μισογεμάτη Τούμπα ρίξει τα …μπετά. Για να σηκώσει το οικοδόμημα της πρόκρισης! Με θετικό αποτέλεσμα… Ήτοι νίκη εντός, ο ΠΑΟΚ δεν χάνει την πρόκριση. Εκτός πια κι εάν την δωρίσει.

Με άλλα λόγια; Κόντρα στη Γάνδη όπως και κόντρα στη Μίντιλαντ από τον ΠΑΟΚ εξαρτιόταν κι εξαρτιέται η πρόκριση. Ξέρετε γιατί; Αυτές οι δυο ομάδες δεν είναι ομάδες πρωταθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ είναι. Έστω κι γκρεμοτσακίζεται νωρίς νωρίς από την τροχιά της διεκδίκησης στις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους.

Υπάρχει δηλαδή, διαφορά νοοτροπίας στην ιδιοσυγκρασία. Υπερτερεί ο ΠΑΟΚ. Και τούτο χάρη στην προσωπικότητα ορισμένων παικτών. Υπό την προϋπόθεση πως θα την αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Κι ορισμένες φορές δεν το κάνουν αλλά… Όταν το κάνουν, ο ΠΑΟΚ… σκίζει! Υπερτερεί λοιπόν, σε άτομα. Υστερεί φυσικά, ως σύνολο ομάδας κι ως φυσική κατάσταση της…

Σημασία έχει πως ο καλός ΠΑΟΚ την «έχει», τη Γάνδη. Ο κακός; Κι Εάν θέλετε… Ο μέτριος; Αφήστε τα, να πάνε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.