Ενα ακόμα βήμα προς τον στόχο του o Άρης

Στέφανος Αβραμίδης09 Φεβρουαρίου 2020

Με μία προπόνηση στην Τρίπολη ολοκλήρωσε ο Άρης την προετοιμασία του για το σημερινό (15:00) παιχνίδι με τον Αστέρα. Οι κιτρινόμαυροι έχοντας στη διάθεσή τους μόλις δύο 24ώρα για να καταστρώσουν τα πλάνα τους και με τα πόδια τους να είναι “βαριά” από τα συνεχόμενα παιχνίδια, γνωρίζουν καλά τις απαιτήσεις του αγώνα και φυσικά ότι με ενδεχόμενη κατάκτηση των τριών βαθμών θα κάνουν το πιο καθοριστικό βήμα παρουσίας τους στα πλέι οφ.

Από την άλλη, για να πετύχουν τον στόχο τους θα χρειαστεί να ξεπεράσουν και τις όποιες ανασφάλειες δημιουργούνται όποτε η ομάδα βγαίνει εκτός έδρας. Ο Άρης έχει μόλις μία νίκη μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης», στα Πηγάδια της Ξάνθης, και είναι χαρακτηριστικό ότι χάνει πολύ και από την ενέργειά του στο κομμάτι της δημιουργίας φάσεων. Δεν είναι το ίδιο παραγωγικός σύμφωνα με τους αριθμούς, σκοράροντας μέσο όρο 0,91 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ δέχεται 1,45. Η Τρίπολη αποτελεί για τον Αστέρα το δυνατό του χαρτί φέτος, έχοντας χτίσει μάλιστα κι ένα σερί πέντε αγώνων δίχως ήττα, σκοράρει σχεδόν δύο γκολ (1,91) αλλά από την άλλη η άμυνά του είναι ευάλωτη, αφού δέχεται 1,45 γκολ κατά μέσο όρο. Για τον Άρη πάντως η σημερινή αναμέτρηση αποτελεί μία πρόκληση αναφορικά με την επίτευξη του στόχου της παρουσίας του στα play offs και στο ενδεχόμενο νίκης δεδομένα θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και για το ματς της Πέμπτης στο Περιστέρι, στη ρεβάνς του 0-0 με τον Ατρόμητο.

Αγωνιστικά, με εξαίρεση τις απουσίες των Μαντσίνι, Ιντέγε, ο Μίκαελ Ένινγκ δεν έχει να διαχειριστεί κάποιο άλλο πρόβλημα. Εντούτοις όμως έχει να διαχειριστεί τον παράγοντα της κόπωσης, τον οποίο αντιλήφθηκε στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης. Παρόλο αυτά δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα κι αν προχωρήσει σε (αναγκαστικό) rotation αυτό θα είναι μικρής έκτασης. Το πιθανότερο είναι να κρατήσει στον πάγκο τον Λάρσον και να δώσει φανέλα στον Ντουρμισάι, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα δώσει ανάσες και στον Γκάμα, βάζοντας στο παιχνίδι τον Τόνσο. Από εκεί και πέρα θα δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους, με στόχο η ομάδα του να κάνει καθοριστικό βήμα για τα play offs.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.