Εν αρχή ην ο Ντουρμισάι, ακολουθεί η δεύτερη μάχη με τη FIFA

Μάνος Χατζάκης24 Ιανουαρίου 2020

Βάσιμες ελπίδες ότι θα επανεντάξει τον Φιορίν Ντουρμισάι στις τάξεις του έχει από την Τετάρτη (22/1) ο Αρης

Μέσω του ρεπορτάζ σάς μεταφέραμε ότι, στην Αλκμήνης, παρατηρήθηκε αναστροφή κλίματος όσον αφορά την εκδίκαση της έφεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και, εκτός απροόπτου, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (24/1) θα γίνει γνωστό οριστικά, αν δικαιωθούν οι “κιτρινόμαυροι”, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά πιθανό.

Αν τελικά επικρατήσει η λογική και τα επιχειρήματα των νομικών της ΠΑΕ, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, τότε θα πρόκειται για την πρώτη χρονικά δικαίωση των Θεσσαλονικέων.

Πολλές φορές, η ερμηνεία των κανονισμών της ΕΠΟ ή των αποφάσεων της Ομοσπονδίας, εμπεριέχει αμέτρητες παγίδες, καθ’ ό,τι υπάρχει αυτοδιοίκητο με ό,τι συνεπάγεται για τις ΠΑΕ.

Εφόσον, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δικαιώσει τις θέσεις της ΠΑΕ, τότε η ομάδα θα έχει στις τάξεις της συν έναν ποδοσφαιριστή και θα ελπίζει σε άνοιγμα του δρόμου, προκειμένου να κερδίσει τη μεγαλύτερη μάχη που δίνει με τη FIFA.

Ερώτημα για λίγους αποτελεί το κατά πόσο συνδέονται οι δύο υποθέσεις, δηλαδή η ανάκληση του δελτίου του Ντουρμισάι και το ban στις μεταγραφές.

Επί της ουσίας, στις 17 Ιανουαρίου, η ΕΠΟ ανακάλεσε το δελτίο του ποδοσφαιριστή, γιατί προφανώς και εναρμονίστηκε με την απαγόρευση, την οποία επέβαλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Οπως εξηγούν νομικοί, υπό το συγκεκριμένο σκεπτικό μοιάζει αντιφατικό να δικαιώσει τον Αρη στο θέμα Ντουρμισάι, γιατί είναι σαν να κοντράρει την απόφαση της FIFA.

Ωστόσο υπάρχουν, όπως αναφέραμε παραπάνω, πολλές πιθανότητες να λάβει χώρα το παραπάνω σενάριο, καθώς η Επιτροπή Μεταγραφών της ΕΠΟ ενέκρινε τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή, από την Μπέβερεν στον Αρη, όπερ σημαίνει ότι η μεταγραφή ολοκληρώθηκε πριν επιβληθεί η απαγόρευση από τη FIFA.

Οι “κιτρινόμαυροι”, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν το Διαιτητικό για το προφανές. Από τη στιγμή που η Ομοσπονδία έδωσε τη συγκατάθεσή της, τότε ο παίκτης κακώς στερείται από την ομάδα.

Οσον αφορά πιθανή αντίδραση της Ανώτατης Ποδοσφαιρικής Αρχής, ποιός μπορεί να μαντέψει τί σκέφτονται τα μέλη της;

Στην Ελλάδα ξέρουν

Η επιχειρηματολογία την οποία επρόκειτο να επικαλεστούν οι νομικοί της ΠΑΕ είχε καταγραφεί μέσω του Metrosport.gr και λίγο-πολύ θα αποτελούσε τη βάση και για την υπεράσπιση ενώπιον της FIFA.

Πράγματι, η νέα ΠΑΕ δεν έχει καμία σύνδεση με την υπό εκκαθάριση, κάτι που αποδεικνύεται και από τα πιστοποιητικά που λαμβάνει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και από οποιαδήποτε άλλη αρχή, ποδοσφαιρική και μη.

Η ΠΑΕ, την οποία δημιούργησε ο Θόδωρος Καρυπίδης εισήλθε στον χάρτη ως νέο Νομικό Πρόσωπο (Ιδιωτικού Δικαίου), το οποίο δεν έχει καμία σύνδεση με την παλιά και προβληματική εταιρία. Κάθε επιτροπή και… διάδρομος της ΕΠΟ το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, αλλά το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι να το αποδεχθεί και η FIFA. Ο Αρης στην Ελλάδα λειτουργεί άψογα, ενώ το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε κανονικά και με τον νόμο στο Εuropa League, χωρίς να υπάρχει καμία… σκιά.

Πάντως, και ως προς το σκέλος της FIFA και, όσο κι αν μοιάζει παρακινδυνευμένο και πρώιμο, οι Θεσσαλονικείς πιστεύουν σε παράλληλη δικαίωση και ότι θα καταφέρουν να αποτινάξουν το ban και θα καταφέρουν να κάνουν μεταγραφές εντός του Ιανουαρίου.

Σε πρώτο χρόνο, όμως, η πρώτη νίκη πρέπει να έρθει απέναντι στην ΕΠΟ (η οποία, επαναλαμβάνουμε, φέρεται ότι είναι με το μέρος του Αρη) και στη συνέχεια να δοθεί μάχη μέχρις εσχάτων στην Ελβετία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.