Εμπαπέ - Νεϊμάρ: Μια σχέση που βάζει φιτίλι στους στόχους της Παρί

Πέτρος Χαριζακλής28 Αυγούστου 2022

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Παρί Σεν Ζερμέν, λόγω των σχέσεων ανάμεσα στους Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ. Οι δύο αστέρες της γαλλικής ομάδας φαίνεται να μην τα πηγαίνουν καλά και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί από την εξαιρετική αρχή των Παριζιάνων στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Φαίνεται πως όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η διοίκηση της Παρί αποφάσισε να δώσει έξτρα αρμοδιότητες στον Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει πάρει πολλές εγγυήσεις από τη διοίκηση της Παρί, αλλά και το ελεύθερο να είναι το… αφεντικό στην ομάδα. Είχε συμφωνηθεί άλλωστε ανάμεσα στις δύο πλευρές πως ο Εμπαπέ θα έχει λόγο στα μεταγραφικά και συνολικά στα ζητήματα της ομάδας. Αυτό σίγουρα δεν έχει αρέσει σε έναν άλλο κακομαθημένο αστέρα, τον Νεϊμάρ, ο οποίος έχει τη στήριξη του Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο γνωρίζονται από το πέρασμα του Βραζιλιάνου από τη Μπαρτσελόνα. Μάλιστα υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Εμπαπέ να εισηγείται στους διοικούντες την Παρί να απομακρύνουν τον Νεϊμάρ από την ομάδα. Ο Γάλλος πλέον έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στη γαλλική ομάδα.

Το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Μονπελιέ έδωσε αφορμή για ακόμα περισσότερα σχόλια, καθώς παρά το 5-2 υπήρχαν περιστατικά που σχολιάστηκαν, ενώ υπάρχει και μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των social media.

Η πρώτη αφορμή δόθηκε όταν μετά από το πρώτο χαμένο πέναλτι του Εμπαπέ στο ματς, η Παρί κέρδισε και δεύτερο με τον Νεϊμάρ να παίρνει την μπάλα για να το εκτελέσει. Λίγο πριν στήσει την μπάλα στη βούλα, ο Εμπαπέ τον πλησίασε για να αναλάβει εκείνος το χτύπημα με τον Νεϊμάρ να δυσανασχετεί και να κρατάει την μπάλα ευστοχώντας τελικά. H δεύτερη είναι μια φωτογραφία από τη στιγμή ενός cooling break στον ίδιο αγώνα που λέει πολλά για τις σχέσεις Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Μέσι. Ο Βραζιλιάνος με τον Αργεντίνο ήταν κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ και μιλούσαν, ενώ ο Εμπαπέ ήταν μόνος του στο χώρο του κέντρα με τα χέρια στη μέση.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έγινε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Λιλ, οι δύο αστέρες φάνηκε να έχουν ξεπεράσει την ένταση. Βέβαια αυτό συνέβη γιατί το έργο τους ήταν εύκολο (7-1). Μένει να δούμε τι θα συμβεί σε κάποιο παιχνίδι που η μπάλα «καίει». Αν η Παρί κερδίσει κάποιο πέναλτι, τι θα κάνουν οι αστέρες της; Ποιος θα το εκτελέσει; Πάντως πολλά σχόλια ακούγονται μέσα στα αποδυτήρια της Παρί από τους συμπαίκτες του, με αρκετούς να χαρακτηρίζουν τον Εμπαπέ ως «χαϊδεμένο και αφόρητο».

Η κόντρα των δύο παικτών με αφορμή τα πέναλτι έχει χαρακτηριστεί ως penaltygate ενώ η αιτία είναι βαθύτερη και περιμένουμε να δούμε αν θα επηρεάσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας στις φετινές υποχρεώσεις της σε Ευρώπη και όχι μόνο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.