Εμπαπέ - Χάλαντ: Η νέα εποχή έφτασε - Τα νούμερα που θα ζήλευαν Μέσι και Κρ.Ρονάλντο

Κωστής Παναγιώτου31 Αυγούστου 2021

Τα χρονιά περνούν, κάποιοι έρχονται, κάποιοι φεύγουν. Έτσι είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Τα «σκήπτρα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλάζουν χέρια. Ο Έρλινγκ Χάλαντ και ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι μελλοντικοί «βασιλιάδες» και όσοι δεν το έχουν καταλάβει έχουν αργήσει.

Τα νούμερα τους θα τα ζήλευαν Μέσι και Κρ.Ρονάλντο

Ας δούμε τα γεγονότα όπως έχουν διαμορφωθεί. Ο Λιονέλ Μέσι είναι πλέον 34 ετών και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι 36. Παρά τα χρόνια τους η αξία τους παραμένει αδιαμφησβήτητη και τα ονόματά τους προκαλούν «κρότο» κάθε φορά που ακούγονται, όπως έγινε και το φετινό καλοκαίρι.


Επί μια δεκαετία αποτελούσαν το «Α» και το «Ω» των ποδοσφαιρικών μας συζητήσεων, ειδικά τα χρόνια που φορούσαν τις φανέλες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Πλέον όμως τα ονόματα των Εμπαπέ και Χάλαντ έχουν μπει στο ποδοσφαιρικό χάρτη και πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. 

Η ειδοποιός διαφορά είναι σίγουρα τα χρόνια τους. Ο Γάλλος σταρ σε λίγους μήνες κλείνει ( 30 Δεκεμβρίου ) τα 23 έτη και ο Νορβηγός επιθετικός έκλεισε, σχεδόν, πριν από ένα μήνα ( 21 Ιουλίου ) τα 21. Όλο το μέλλον μπροστά τους.

Πάντα σε τέτοιο επίπεδο χρειάζεσαι κάποιον να σε τραβάει, κάποιον να ανταγωνίζεσαι, όπως συνέβη ανάμεσα στον "Pulga" και τον "CR7". Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να συμβαίνει με τον επιθετικό της Ντόρτμουντ και τον Παγκόσμιο πρωταθλητή με τους "τρικολόρ". 

«Όταν είδα τον Εμπαπέ να βάζει τρία γκολ στο Καμπ Νου, απέκτησα κίνητρο. Ήθελα να παίξω καλύτερα, χάρη στα όσα έκανε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Χάλαντ μετά από ένα παιχνίδι στο Champions League απέναντι στη Σεβίλλη, στο οποίο είχε πετύχει δυο τέρματα και είχε μια ασίστ.

Αυτά που έχουν καταφέρει οι δυο νεαροί σούπερ σταρ, πριν τα 23 τους έτη, είναι μοναδικά και σίγουρα θα τα ζήλευαν ο Μέσι και ο Ρονάλντο.

Τα στατιστικά των τριών στην ηλικία των 22 ετών και 255 ημερών και ο Χάλαντ

Τα παρακάτω νούμερα αφορούν τα εγχώρια πρωταθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν οι τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο Έρλινγκ Χάλαντ δεν έχει ακόμη γιορτάσει τα 22 χρόνια του ( 21 ετών και 40 ημερών ).                                                                   

                         Συμμετοχές       Γκολ        Λεπτά 

Κίλιαν Εμπαπέ        152               110          10.560

Έρλινγκ Χάλαντ      101               74           6.797

Λιονέλ Μέσι            130               71           9.198

Κρ.Ρονάλντο          160                41           10.650


Βέβαια, τα τρόπαια και οι προσωπικές διακρίσεις ( Χρυσή Μπάλα ) των Μέσι και Ρονάλντο σε αυτή την ηλικία ήταν περισσότερα/ες σε σχέση με όσα έχουν πετύχει ο Εμπαπέ ( έχει ξεκινήσει ήδη να γεμίζει την τροπαιοθήκη του ) και ο Χάλαντ. Αυτό δεν μειώνει σε τίποτα όμως τα εντυπωσιακά νούμερα που έχουν σε τόσο νεαρή ηλικία. Εξάλλου, έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να τους φτάσουν, γιατί όχι και να τους ξεπεράσουν.

Τα στατιστικά τους στο Champions League ( 22 ετών και 255 ημερών)

                         Συμμετοχές       Γκολ        Λεπτά

Κίλιαν Εμπαπέ          45                27           3.446

Έρλινγκ Χάλαντ       16                20            1.259

Λιονέλ Μέσι             39                19            2.992

Κρ.Ρονάλντο           31                 4             2.432


Το μέλλον ανήκει σίγουρα στον Έρλινγκ Χάλαντ και στον Κίλιαν Εμπαπέ, αν θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια «κόντρα» όπως του Μέσι με τον Κρ.Ρονάλντο, μένει να φανεί στο πέρασμα των χρόνων.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.