Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αμαρουσίου με 103-82, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της GBL, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από Περιστέρι και ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα, με την Ένωση να πατάει το γκάζι από τα μέσα της τέταρτης περιόδου και να διαμορφώνει μονόλογο στο παρκέ, φτάνοντας σε άνετη νίκη.
Με αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5-2, παραμένοντας στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ενώ το Μαρούσι γνώρισε την τέταρτη ήττα του σε έξι αγώνες, υποχωρώντας στο 2-4.
Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έδειξε αποφασιστικότητα και συγκέντρωση, αξιοποιώντας την εμπειρία και την ποιότητα των παικτών της για να καθαρίσει το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Η ΑΕΚ είχε σε πολύ μεγάλη μέρα τους Μπάρτλεϊ (28π.), Σίλβα (25π., 9 ριμπ.) και Γκρέι (25π., 6 ριμπ.). Με αυτές τις επιδόσεις, δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να κινδυνεύσει, εκμεταλλευόμενη τις αμυντικές αδυναμίες του Αμαρουσίου.
Από την άλλη πλευρά διασώθηκε ο Σάλας με 21 πόντους και έξι ριμπάουντ.
Την επόμενη αγωνιστική το Μαρούσι θα υποδεχθεί τον Ηρακλή (23/11, 13:00), ενώ η ΑΕΚ θα κάνει το ρεπό της.
Τα δεκάλεπτα: 24-28, 43-48, 71-77, 82-103
Μαρούσι (Παπαθεοδώρου): Ρέινολντς 10 (3/6 τρίποντα), Νικολαΐδης 2, Σάλας 21 (3/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 λάθη), Χατζηδάκης 2, Κινγκ 10 (2/5 τρίποντα, 4 λάθη), Μέικον 11 (0/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 λάθη),Τουλιάτος 9 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 3 (1), Γουίλιαμς 10 (4 ριμπάουντ), Περάντες 4 (5 ασίστ).
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 25 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 4 κλεψίματα), Φλιώνης (5 ασίστ), Μπάρτλεϊ 28 (4/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Σίλβα 25 (9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη), Χαραλαμπόπουλος 2, Κατσίβελης 9 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη), Λεκαβίτσιους 10 (1), Κουζμίνσκας 4 (2 ασίστ).
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube