Εμεινε ορθός ο «ατσαλένιος αετός»!

Αρις Νικολάκης03 Μαρτίου 2022

Αν περάσεις, λένε, μία φορά τα όρια σου… Τότε δεν έχει πια όρια! Ο ΠΑΟΚ χθες, πέρασε τα δικά του. Με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό και με τον Ιταλό διαιτητή να του στερεί αβαντάζ… Ο ΠΑΟΚ – με το ελλειμματικό του ρόστερ – έκανε υπέρβαση. Και το 1-1 τον αδικεί κατάφωρα…

Να πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η κόκκινη κάρτα στον Χάρη Τσιγγάρα ήταν πέραν πάσης λογικής. Ο μέσος του ΠΑΟΚ και την μπάλα βρήκε και για την μπάλα πήγαινε. Ο Ιταλός διαιτητής είδε κάτι που δεν είδε ο κόσμος όλος. Έτσι τού στέρησε ένα αβαντάζ… Την κυριαρχία του κόντρα στην ΑΕΚ μέχρι το 20ο λεπτό! Ήδη μέχρι τότε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είχε χάσει δυο κλασσικές ευκαιρίες.

Και συνεχίζουμε. Στο 29ο λεπτό ο Πέτρος Μάνταλος σημαδεύει τα πόδια του Χοσέ Κρέσπο. «Παίζετε», λέει ο Ιταλός διαιτητής. Στερεί ένα ακόμη αβαντάζ από τον ΠΑΟΚ. Και στο 90ο λεπτό ο Όγκνιεν Βράνιες σπρώχνει τον Τσούμπα Άκπομ μπροστά από τον Παναγιώτη Τσιντώτα. «Παίζετε», λέει πάλι ο Ιταλός διαιτητής…

Στο 36ο λεπτό δε, πριν το 1-1 από τον «gun man» του Κυπελλούχου, την ανατροπή (ενώ πατούσε περιοχή…) του Τσούμπα Άκπομ ακολούθησε ποδοπάτημα του από τον Όγκνιεν Βράνιες. «Παίζετε», είπε ο Ιταλός διαιτητής συνεπικουρούμενος από το VAR!

Εδώ βέβαια, προσέξτε. Φυσικά και δε λέμε πως ο ΠΑΟΚ έχασε άλλους δύο βαθμούς εξ αιτίας της διαιτησίας. Τους έχασε, λέμε κι επιμένουμε, επειδή στο 90ο λεπτό (στην καλύτερη ευκαιρία του Β΄ ημίχρονο για αμφότερες τις ομάδες) ο Τσούμπα Άκπομ μόνος του στην περιοχή της ΑΕΚ έδρασε με τσαπατσουλιά. Κι αστόχησε με απαράδεκτο τρόπο!

Έτσι έμεινε στους επτά βαθμούς η διαφορά του ΠΑΟΚ (50) από την ΑΕΚ (43). Έγινε δεκαπέντε η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό…

Κατ τα άλλα; Και με παίκτη παραπάνω η ΑΕΚ αδυνατεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ! Ο φιλοξενούμενος λειτούργησε υποδειγματικά. Άντεξε με άνεση στην πίεση της γηπεδούχου. Δεν χρεώθηκε δε, το παραμικρό λάθος παρά την ελάχιστη κατοχή μπάλας. Ανέβλυζε υγεία και δύναμη ο ΠΑΟΚ υπό άκρως αντίξοες συνθήκες!

Απέδειξε για πολλοστή φορά ο «δικέφαλος» του βορρά – ως «ατσαλένιος αετός» - πως είναι ανώτερη ομάδα από τον «δικέφαλο» του νότου. Και ξεδίπλωσε πτυχές ωριμότητας κι αγωνιστικότητας. Αυτές τις οποίες είχε διπλωμένες και με τον Άρη εκτός και με τον Ιωνικό έδρας. Και γι’ αυτό σε αυτούς τους δυο αγώνες «πέταξε» τέσσερεις βαθμούς.

Μπορεί δε, να φαίνεται γλυκιά η ισοπαλία υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες. Έμεινε ορθός ο «ατσαλένιος αετός» αλλά… Είναι η γεύση της ισοπαλίας πικρίζει. Τούτο δε, καθώς χάθηκαν κι άλλοι δυο βαθμοί. Απλά, αυτή τη φορά δεν τους «πέταξε» ο ΠΑΟΚ. Καλός οιωνός για τη συνέχεια του υπέρβαρου προγράμματος υποχρεώσεων του...

ΥΓ 1: Για μία ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΟΚ από βέβαιη παραβίαση της εστίας. Αυτό κι αν είναι καλός οιωνός για τη συνέχεια!

ΥΓ 2: Ο Χάρης Τσιγγάρας πλήρωσε ακριβότερα από το δικό του, το λάθος του Ιταλού διαιτητή. Συμβαίνουν αυτά…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.