Ελπίδα επιβίωσης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η πρόταση Τζώρτζογλου

Δημήτρης Κανελλάκης16 Μαΐου 2021

Οτιδήποτε αφορά στην προσπάθεια για την δημιουργία προϋποθέσεων οι οποίες θα επιτρέψουν και έσοδα να υπάρξουν και με καλύτερες συνθήκες να αναπτυχθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Το ξέρουμε, άλλωστε, όσοι έχουμε -άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο- σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ότι η αχίλλειος πτέρνα του, ειδικά τα χρόνια από το 2010 και μετά, είναι τα... άδεια ταμεία των Ενώσεων και των Σωματείων, η αδυναμία των ερασιτεχνών παραγόντων να... αιματοδοτούν, όπως το έκαναν τα χρόνια πριν από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια.

Τα δέκα τελευταία χρόνια δεν έγινε καμία σοβαρή, καμία οργανωμένη και συγκροτημένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα. Με εξαίρεση την μεταρρύθμιση Αυγενάκη με το Μητρώο και την επιχορήγηση που εξασφάλισαν όσες ομάδες εντάχθηκαν σε αυτό. Κανένα άλλο αξιοσημείωτο έσοδο, από πουθενά αλλού κάποιο... φως.

Ο μόνος που στα σοβαρά το πάλευε αυτή την τελευταία δεκαετία, που σκεφτόταν, έψαχνε, συζητούσε, προσπαθούσε να καταλήξει σε μια πρόταση η οποία θα άνοιγε το δρόμο για να βρεθούν πηγές εσόδων για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Ξέρω από πρώτο χέρι τις αγωνίες του όλα αυτά τα χρόνια, αφού μου εκμυστηρεύτηκε από τότε που άρχισε να την "δουλεύει" την ιδέα για το "Χορηγικό Πρόγραμμα Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ελλάδας" και για το "Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου"

Πίστευε ότι νωρίτερα θα κατάφερνε να ξεκινήσει την υλοποίησή της, αλλά, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης, χρειάστηκε να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ ο Ζαγοράκης, προκειμένου να εγκριθεί και να στηριχτεί από τον κορυφαίο θεσμό του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει όσο καλά πιστεύει ο Τζώρτζογλου αυτή η προσπάθεια. Το εύχομαι και στον ίδιο αλλά και για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Είναι, όμως, ένα εγχείρημα, με μια συγκεκριμένη στόχευση. Υπάρχει ένα σκεπτικό, ένα πλάνο, μια αναζήτηση δυνατοτήτων.

Αν κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και κλαις τη μοίρα σου, ή περιμένεις από κάπου να... πέσουν λεφτά, είναι βέβαιο ότι είσαι χαμένος από χέρι. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα φεύγει από την κατάσταση της αδράνειας και περνάει στην κατάσταση της διεκδίκησης.

Κι αυτό σίγουρα, σε αυτή τη φάση, συνιστά πρόοδο, δημιουργεί ελπίδα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.