Τα ελληνικά δίδυμα που αγωνίστηκαν στην Premier League!

Metrosport Team07 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής


Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε συναντήσει ελληνικά δίδυμα σε ομάδες του λαοφιλέστερου πρωταθλήματος, ιδιαίτερα αν επιτευχθεί η μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στην Νόριτς που μαζί με τον Δημήτρη Γιαννούλη θα αποτελούν το τέταρτο ελληνικό δίδυμο σε συλλόγους της Premier League.

Το πρώτο δίδυμο είναι ο Νίκος Νταμπίζας ο οποίος προερχόταν από τον Ολυμπιακό, μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη από τον ΠΑΟΚ, συνυπήρχαν μαζί στην Νιούκαστλ την σεζόν 1998-99 για έναν χρόνο.


Η δεύτερη ελληνική διπλέτα, αποτελείται από τον Φάνη Γκέκα ο οποίος αγωνιζόταν στην Μπάγερν Λεβερκούζεν και ήταν συμπαίκτης με τον Άγγελο Μπασίνα (ΑΕΚ) στην ομάδα της Premier League με τους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, την Πορτσμούθ, την σεζόν 2009


Η πιο πρόσφατη ήταν την σεζόν 2017-18 αλλά μόνο για 10 μήνες, με τον Χοσέ Χολέμπας και Ορέστη Καρνέζη να μοιράζονται την ίδια ποδοσφαιρική στέγη στην Γουότφορντ.


Πάντως, το δίδυμο Τζόλη - Γιαννούλη (αν φυσικά συνυπάρξει) θα είναι το μοναδικό ελληνικό δίδυμο που προέρχεται από την ίδια ομάδα της χώρας μας, τον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.