Ελλάς Βερόνα: Βάζει πλώρη για Ευρώπη με καπετάνιο τον Τούντορ

Metrosport Team08 Μαρτίου 2022

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες στην Ιταλία. Η Ελλάς Βερόνα, ιδρύθηκε το μακρινό 1903, πέρασε από 40 κύματα, αναδείχθηκε μια φορά πρωταθλήτρια Ιταλίας και πλέον ήρθε η ώρα να «εγκατασταθεί» στην Serie A σταματώντας τα... πάνω-κάτω και να κυνηγήσει ό,τι περισσότερο μπορεί, έχοντας στο τιμόνι της έναν παλιό γνώριμό μας, τον Ιγκόρ Τούντορ.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα, καθ'ότι κανείς δεν θα περίμενε πως θα βρίσκεται στην ένατη θέση, σε απόσταση αναπνοής ωστόσο από την προνομιούχα έκτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Κατέχει το 13ο πιο ακριβό ρόστερ της Serie A με 116 εκατομμύρια ευρώ αξία, αλλά από πάνω της υπάρχουν ομάδες όπως η Κάλιαρι, η Μπολόνια και η Σασουόλο, τις οποίες περνάει στη βαθμολογία.

Και αυτό, διότι ο Ιγκόρ Τούντορ κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι όχι μονάχα παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά παίρνουν και αποτελέσματα, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάς Βερόνα τόσο υψηλά στη βαθμολογία.

Το επιθετικό υπερόπλο

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, έχει την ιδιαίτερη χαρά να έχει στα χέρια του το επιθετικό υπερόπλο που ακούσει στο όνομα Τζιοβάνι Σιμεόνε, γιός του Ντιέγκο. Ο «Τσολίτο» λοιπόν, ήρθε με τη μορφή δανεισμό από την Κάλιαρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς, κλείνοντας πολλά στόματα τα οποία «άνοιξαν» με αφορμή τις επιδόσεις του στην ομάδα της Σαρδηνίας. 15 γκολ και 4 ασίστ σε 25 συμμετοχές στην Serie A μετράει φέτος ο 25χρονος επιθετικός και αρκετά από αυτά έχουν κρίνει αγώνες.

Ο Αργεντινός φορ πετυχαίνει 4 κόντρα στη Λάτσιο στις 24 Οκτώβρη του 2021 με την ομάδα του να κερδίζει με 4-1 και πετυχαίνει ντοπιέτα κόντρα στην Γιουβέντους έξι μέρες αργότερα, ωθώντας την Ελλάς στη νίκη με 2-1 επί της «Βέκια Σινιόρα».

Τα 15 αυτά γκολ που έχει πετύχει ως τώρα, τον φέρνουν στην τρίτη θέση των top-scorers της Serie A, καθώς μπροστά του βρίσκονται μόνο οι σπουδαίοι Ντούσαν Βλάοβιτς (20 γκολ) και Σίρο Ιμόμπιλε (19 γκολ), ενώ είναι ο Αργεντίνος παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Επιθετικό ποδόσφαιρο

Ο Ιγκόρ Τούντορ, κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα, θελκτική με τον τρόπο που αγωνίζεται η οποία θα διακρίνεται για τις επιθετικές τις χάρες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός, πως η Ελλάς Βερόνα έχει πετύχει συνολικά 52 τέρματα στο πρωτάθλημα, επίδοση η οποία βρίσκεται στις 4 καλύτερες της Serie A. Μόνο η Ίντερ (55) η Λάτσιο (54) και η Μίλαν (53) έχουν καλύτερες επιθέσεις από τους «τζιαλομπλού».

Άλλωστε, πλην του Τζιοβάνι Σιμεόνε υπάρχει και άλλος παίκτης με διψήφιο αριθμό τερμάτων, ο Άντονιν Μπάρακ με 10, ενώ συνεισφέρει αρκετά και ο Τζιανλούκα Καπράρι ο οποίος έχει πετύχει 9 γκολ.

Εκεί που η Βερόνα φαίνεται να υστερεί, είναι η άμυνά της, καθώς το καλοκαίρι πούλησε τα δυο της βασικά σέντερ μπακ, τον Λοβάτο στην Αταλάντα (8.000.000 ευρώ) και τον Καμπούλα στη Ρόμα (26.000.000 ευρώ). Αυτό αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς, καθώς η ομάδα του Τούντορ έχει δεχθεί 43 γκολ, τα οποία αποτελούν την χειρότερη επίδοση στο Top-9 της βαθμολογίας.

Βρίσκοντας την Ιθάκη του

Ο Ιγκόρ Τούντορ επιτέλους θα μπορεί να νιώθει δικαιωμένος. Μετά τη φυγή του από τον ΠΑΟΚ πέρασε από την Τουρκία, θητεύοντας σε Καραγκουμρούκ και Γαλατά, επέστρεψε στο Σπλιτ για την Χάιντουκ και πέρσι ήταν βοηθός του Πίρλο στην Γιούβε, δηλώνοντας πως... «δεν θα το ξανά έκανα ποτέ». Το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάς Βερόνα εμπιστεύτηκε τις τύχες της σε αυτόν, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και αυτός τους έβγαλε ασπροπρόσωπους

Δημιούργησε μια ανταγωνιστική ομάδα σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όπως φαίνεται θα «δέσει» στη Βερόνα καθώς ο σύλλογος θα τον κρατήσει στην τεχνική του ηγεσία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.