Ελλάδα-Τσεχία: Ο Σιαμπάνης κατέβασε ρολά, αλλά οι ελπίδες... πέταξαν!

Χάρης Εμμανουηλίδης13 Νοεμβρίου 2020

Ηττα με 0-2 για τις Ελπίδες της Ελλάδας από την Τσεχία και τέλος το όνειρο του ευρωπαϊκού!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ελπίδων της χώρας μας αντιμετώπισε το αντίστοιχο της Τσεχίας σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού καθώς η Ελλάδα ήθελε μόνο τη νίκη με στόχο να διατηρήσει τις ελπίδες της για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Γκούμας επέλεξε μία ενδεκάδα με έντονο χρώμα ΠΑΟΚ και Άρη, καθώς φανέλα βασικού πήραν τόσο ο Θεοχάρης Τσιγγάρας, όσο και ο Γιώργος Κούτσιας που παρά το νεαρό της ηλικίας του επιλέχθηκε για την ομάδα των Ελπίδων. Παίκτες με «ασπρόμαυρο» παρελθόν ήταν και ο Κώστας Μπαλογιάννης όπως και ο Απόστολος Διαμαντής που πλέον αγωνίζονται στον ΟΦΗ. Από την πλευρά του ο Άρης είχε ως εκπρόσωπο τον Μάριο Σιαμπάνη που εξαργύρωσε και την πολύ καλή του εμφάνιση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, με τους Τσέχους να έχουν την κατοχή αλλά να μην μπορούν να εξαργυρώσουν τις ευκαιρίες που είχαν. Το ίδιο και από την Εθνική Ελλάδος που δεν μπόρεσε να πάρει το κάτι παραπάνω μέχρι το 42΄ λεπτό στο οποίο έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Λυμπεράκη. 

Το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήραν οι Τσέχοι μετέφερε την πίεση στα καρέ του Σιαμπάνη, ο οποίος έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κάτω από τα δοκάρια και αποσιωπώντας πολλές φορές τον κίνδυνο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο 68΄οι Τσέχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπούχα, μία παράβαση που σήκωσε αρκετή συζήτηση για τον καταλογισμό του. Η εκτέλεση μάλιστα έγινε δύο φορές, καθώς την πρώτη ο Μάριος Σιαμπάνης απέκρουσε αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης τον καταλόγισε σε αντικανονική θέση και με την δεύτερη οι Τσέχοι άνοιξαν το σκορ.

Οι Τσέχοι πάγωσαν τον ρυθμό κάνοντας μάλιστα δύο τα τέρματα τους στο 91 χάρη στο γκολ του Ντρίχαλ ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Σιαμπάνη. 

Η Εθνική μας δεν βρήκε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι γκολ,  κάτι το οποίο σημαίνει πως η Ελλάδα μένει εκτός συνέχειας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι ενδεκάδες:

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Τσιγγάρας, Μπαλογιάννης, Μπουζούκης, Λυμπεράκης, Βρουσάι, Κούτσιας.

Τσεχία (Κάρελ Κρέιτσι): Γέντλιτσκα, Πλετσάτι, Κρέιτσι, Ζίμα, Μάτουσεκ, Χόλικ, Γιάνοσεκ, Χάβελκα, Μπούτσα, Σάσινκα, Λινγκρ

Στον πάγκο για την Ελλαδα: Τζολάκης, Τσιγγάρας, Ιωαννίδης, Κωνσταντόπουλος, Μαχαίρας, Παπανικολάου, Καμπετσής, Μπότος, Ουές

Στον πάγκο για την Τσεχία: Γέντλιτσκα, Πλετσάτι, Κρέιτσι, Ζίμα, Μάτουσεκ, Χόλικ, Γιάνοσεκ, Χάβελκα, Μπούτσα, Σάσινκα, Λινγκρ


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.