Ελεονώρα Ζουγανέλη: «Στα LIVE μου νιώθω ελεύθερη» - Φοβερός διάλογος με τον πατέρα της

Metrosport Team18 Ιουλίου 2021

Μετά τη μεγάλη βραδιά με τις Έλενα Παπαριζου και Τάμτα, ο Τρανζίστορ 100,3 ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο γήπεδο του Μακεδονικού την επόμενη Τετάρτη (28/7, 21:30) και με αυτήν την αφορμή, μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τα παιδιά της πιάτσας» με τον Δημοσθένη Βαρδάκη!

«Η αλήθεια είναι πως η ζωή μου έχει να κάνει με τη μουσική και το θέαμα. Οι φίλοι της οικογένειάς μου ήταν μουσικοί και δούλευαν πάρα πολύ μαζί, εμείς δεν έχουμε τώρα αυτή τη χαρά και την πολυτέλεια. Έκαναν πρόβες συνέχεια και έπαιζαν για μεγάλες σεζόν, οι άνθρωποι ήταν πολλές ώρες μαζί και μοιράζονταν πολλές ιδέες και αυτό με γοήτευε ως παιδί».

Για τις σπουδές της στο θέατρο, αλλά και το τραγούδι: «Δεν ξέρω αν ήταν απόλυτα συνειδητή απόφαση να σπουδάσω θέατρο, αλλά μου έδωσε την παιδεία και τη γνώση, το αγάπησα πολύ και συνεχίζω να το αγαπάω και πίστευα ότι θα με βοηθήσει και στο τραγούδι. Το θέατρο με βοήθησε να γίνω ένας πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Μπήκε με χαρά στη σπουδή για το θέατρο και στη συνέχεια το τραγούδι μου χτύπησε την πόρτα. Και φυσικά εκεί άλλαξαν τα πάντα. Θα ήταν όμορφο τα παιδιά να μυηθούν στο θέατρο περισσότερο στα σχολεία».

Μιλώντας για τη νέα δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «Πάρ’ το αλλιώς», είπε: «Το ‘Πάρτο αλλιώς’ ξεκίνησε απρόβλεπτα, είχαμε κλειστεί πολύ μέσα για πολύ καιρό και δεν κάναμε τίποτα και κάποια στιγμή πραγματικά κουραστήκαμε και επικοινώνησε με τους συνεργάτες μου και είπαμε να συναντηθούμε, να παίξουμε στο στούντιο και να μπούμε σε κανονική διάσταση, Συναντηθήκαμε λοιπόν και ήρθε και μας βρήκε. Αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε και προέκυψε αυτή η δουλειά η οποία κυκλοφορεί ψηφιακά μόνο. Είναι ένα άλμπουμ που αποτελείται από διασκευές και το κάναμε έτσι με την δισκογραφική εταιρία. Είναι τραγούδια που έχω αγαπήσει και το ονομάσαμε έτσι γιατί μερικές φορές χρειάζεται να το παίρνεις αλλιώς και πρέπει να βρίσκουμε το κουράγιο και να μπαίνουμε ξανά στη ζωή και να είμαστε δημιουργικοί. Γενικώς είμαι άνθρωπος που με τη μοναχικότητα τα πάω καλά και υπάρχουν στιγμές που έχω ανάγκη να μείνω στον εαυτό μου. Είναι απαραίτητος ο χρόνος με το εαυτό μας. Η μοναξιά όμως μου προκαλεί φόβο και έρχεται όταν κι εσύ δεν μπορείς να βρεις ενδιαφέρον στη ζωή. Με τη μοναξιά δεν τα πάω καλά. Για τα LIVE μου έχω αγαπηθεί περισσότερο. Δεν θεωρώ ότι είναι αδικαιολόγητο, με συνεπαίρνει η επαφή με τον κόσμο και εκεί νιώθω ελεύθερη, πάνω στη σκηνή κάτι συμβαίνει και δεν ντρέπομαι. Εκεί μπαίνω... στην πρίζα. Ενώ στους φίλους μου ντρέπομαι να τραγουδήσω. Με τα παιδιά αρχίσαμε να δημιουργούμε την ίδια εποχή, είμαστε της ίδιας γενιάς και σε δένει αυτό».

Μίλησε και για τον σύζυγο της: «Ο ένας παρακολουθεί τον άλλον. Ο χρόνος θα δείξει πού θα φτάσουμε. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Είμαστε άνθρωποι τόσο διαφορετικοί… Ο γάμος μας έγινε στο νησί που έχει εξοχικό ο άνδρας μου από τα παιδικά του χρόνια, στις Σπέτσες. Αλλάξαμε τα πλάνα μας πολλές φορές λόγω κόβιντ.

Γιάννης Ζουγανέλης: «Είναι πιο ουσιαστικά και ανθρώπινη από μένα»

Για την Ελεονώρα μίλησε στο Metropolis 95.5 ο πατέρας της, αγαπημένος καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης: «Θα μιλήσω για την Ελεονώρα όχι ως πατέρας, αλλά ως αποδέκτης της, να έχει πείσει για τον τρόπο που σκέφτεται για τα χαρακτηριστικά της φωνής αλλά και της υποκριτικής της ικανότητας. Ευχαριστώ το Θεό που μου πρόσφερε αυτό το πλάσμα που ποτέ δεν πίστεψα ότι είναι ιδιοκτησία μου. Με εξελίσσει. Είναι πιο ειλικρινής, πιο ουσιαστική και πιο ανθρώπινη από μένα. Είναι ένα παιδί που έχει συνεχώς τρακ και αγωνία για το πώς θα επιτύχει, όχι με ματαιοδοξία. Δεν το επεδίωξε. Η Ελεονώρα έχει να δώσει πολλά πράγματα. Επίσης, δεν ανήκει σε κάποιο δόγμα και τραγουδάει τα πάντα».

Μιλώντας για τον πατέρα της, η Ελεονώρα είπε: «Τι να πω… Είναι ένας άνθρωπος που μου έχει ορίσει μια πολύ όμορφη για το τι είναι ο πατέρας. Μεταλλάσσεται αυτή η σχέση και είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν είναι στάσιμος ως άνθρωπος, ακολουθεί. Είναι πολύ κοντά μου. Τον θαυμάζω πολύ και τον αγαπώ. Είναι ένα στήριγμα για μένα. Είμαι τυχερή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.