Εκπληκτικός Πάμπλο Γκαρσία, αναλύει το Τότεναμ-ΠΑΟΚ

Metrosport Team20 Ιουνίου 2020

Την τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ στο Λονδίνο θυμήθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο τότε μέσος του Δικεφάλου και νυν προπονητής της Κ19 του συλλόγου, μίλησε στην Cosmote TV και έκανε μία ανάλυση του αγώνα που έμελλε να χαρίσει μία από τις ιστορικότερες προκρίσεις στους «ασπρόμαυρους» στο Europa League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία:

Για το παιχνίδι με την Τότεναμ: «Δε μου αρέσει να γυρίζω πίσω, 9 χρόνια πέρασαν. Ήταν μια καλή ημέρα πριν το παιχνίδι που φύγαμε από εδώ, ο κόσμος μας συνόδευε και πήγαμε όλοι μαζί με όρεξη, κίνητρο και θέλαμε να κερδίσουμε. Πανηγυρίσαμε με τον κόσμο μας εκεί. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά τρέξαμε πολύ και ήταν τέλειο, ήταν μια καλή ημέρα. Πατήσαμε καλά στο γήπεδο και παίξαμε καλά. Αυτοί έπαιξαν με 4-4-2. Η τετράδα της άμυνας της Τότεναμ ήταν πολύ ανοιχτή. Είχαν δύο φορ, ένα πιο σταθερό και ένα πιο κινητικό, είχαν δύο χαφ, ο ένας από αυτούς ήταν ο Μόντριτς. Εμείς είχαμε τρεις παίκτες στο κέντρο, δηλαδή έναν παραπάνω παίκτη. Εγώ έπαιζα μαζί με τον Λάζαρ και τον Φωτάκη πιο μπροστά. Παίζαμε έτσι για να μην αφήνουμε τα δύο στόπερ man to man με τα δύο φορ τους. Μερικές φορές εγώ ήμουν το εξάρι και τα οχτάρια δίπλα, αλλά το τρίγωνο άλλαζε, ωστόσο είχαμε πάντα υπεραριθμία».

Για τα γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ:
«Στο πρώτο γκολ είχε κατοχή η Τότεναμ και ήταν ανοιχτή. Η κατοχή θέλει πλάτος. Εμείς ήμασταν συμπαγείς στο κέντρο και βρήκαμε τον Γεωργιάδη αμέσως. Πάντα είχε ένα μπακ εκεί που δεν ανέβαινε πολύ η Τότεναμ. Ο Γεωργιάδης έκανε σέντρα και βρήκε τον Σαλπιγγίδη. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να κλέψουμε και να βρούμε τα εξτρέμ και τον Κλάους στο κέντρο.

Το δεύτερο γκολ, νομίζω είχε ο Σαλπιγγίδης τρεις αντιπάλους και εγώ ήμουν δίπλα. Περίμενα πάσα, αλλά και περίμενα αν χάσει τη μπάλα να πρεσάρω αμέσως. Κοιτάω από την άλλη πλευρά για να γυρίσω το παιχνίδι. Σαν φωτογραφία είναι, κάνεις έτσι, κοιτάς και μετά το έχεις στο μυαλό. Τότε ήξερα ότι όταν πήρα τη μπάλα, από εκεί δεν είχα αντίπαλο. Τότε οδήγησα παράλληλα τη μπάλα, το δεξί εξτρέμ δεν έκλεισε μέσα και μου άφησε χώρο. Μέχρι το 11ο λεπτό εγώ έπαιζα με μία-δύο επαφές. Εκείνη την ώρα όταν έκανα υποδοχή και έτρεξα παράλληλα, αυτοί πίστεψαν ότι θα παίξω ξανά τη μπάλα γιατί έπαιζα με δύο επαφές. Εκεί είχα ευκαιρία να κάνω προσποίηση μέσα. Πήγα προς τα μέσα και βλέπω ότι με ακολουθεί ο Κέιν και βλέπω ότι αν αργήσω λίγο, τα δύο αμυντικά χαφ θα με προλάβουν. Κοιτάω τον Γεωργιάδη και τότε έκανε κίνηση. Έκανε καλή κίνηση σε σωστό timing, έπειτα με αριστερό πόδι έκανε δυνατή συρτή σέντρα. Αν οι αμυντικοί ήταν 5 μέτρα πιο μέσα δεν θα περνούσε, ο Κλάους έκανε τάκλιν και γκολ
».

Εκείνη τη στιγμή, ο δημοσιογράφος λέει στον Γκαρσία «και δεν το πιστεύατε». Αυτός τον αποστόμωσε λέγοντάς του «Εσύ δεν το πίστευες εμείς το πιστεύαμε!»

Για τη στιγμή της αποβολής του Σταφυλίδη και τη συνέχεια με 10 παίκτες: «Δεν ήταν πέναλτι και χέρι. Εκεί μείναμε με δέκα παίκτες. Πήγε ο Φωτάκης αριστερό μπακ. Μας μίλησε ο Μπόλονι, πρώτα έπρεπε να κάνουμε καλή άμυνα, να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο και όταν κλέβαμε τη μπάλα αν μπορούσαμε να κρατάμε, να κάνουμε 2-3 πάσες για να φύγει το φορ. Είχαμε μόνο έναν μπροστά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.