Εκανε στην ΑΕΚ δώρο την ισοβαθμία με μια τραγική, απαράδεκτη εμφάνιση

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Ιουλίου 2020

Φτου κι απ' την αρχή. Ισόβαθμος ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, θα παλέψει μέχρι το τέλος για τη δεύτερη θέση, ενώ θα μπορούσε να την αφήσει πίσω έξι βαθμούς και, μάλιστα, έχει να την αντιμετωπίσε στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ. Κι όλα αυτά γιατί παίκτες και Φερέιρα “φρόντισαν” να κάνουν δώρο την ισοβαθμία στην ΑΕΚ με μια εμφάνιση απαράδεκτη πέρα για πέρα.

O ΠΑΟΚ θα είχε προηγηθεί πολύ νωρίς με ένα πολύ ωραίο γκολ του Σφιντέρσκι, αν ο Μαουρίσιο δεν το “ακύρωνε”, δύο δευτερόλεπτα πριν από την επίτευξή του, με ένα χαζό φάουλ στον Σιμόες. Ωστόσο, σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ έγιναν... Μέσι και Μαραντόνα. Κρατούσαν την μπάλα όσο ήθελαν, την κυκλοφορούσαν όπως ήθελαν και έπαιζαν τον ΠΑΟΚ μονότερμα, κερδίζοντας συνεχώς φάουλ από άγαρμπα μαρκαρίσματα και κόρνερ από άτσαλες αποκρούσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, που έδειχναν σαστισμένοι και εντελώς ανήμποροι όχι μόνο να επιτεθούν, αλλά και να κερδίσουν κάποιες κόντρες για να πάρουν απλά την μπάλα στην κατοχή τους.

Ο Πασχαλάκης κράτησε δύο φορές το 0-0, αλλά μοιραίο ήταν στο έκτο κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ (με κανένα του ΠΑΟΚ) να επωφεληθεί ο Τσιγκρίνσκι και να σκοράρει με κεφαλιά, αφού ο Βαρέλα δεν έφτασε την μπάλα και ο Μάτος, που ήταν δίπλα του, δεν πήδηξε καθόλου.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ, μετά το πρώτο πεντάλεπτο, ήταν τραγική, μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια. Το γεγονός ότι οι τελικές ήταν 8-1 υπέρ της ΑΕΚ και τα κόρνερ 7-0 υπέρ της ΑΕΚ αποτυπώνει πιστά την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα που ήθελε να κάνει έξι τους βαθμούς της διαφοράς από τον αντίπαλό της δεν ακούμπησε καλά-καλά την μπάλα και δεν έκανε ούτε μία φάση της προκοπής.Πώς, όμως, θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο στον δημιουργικό τομέα, με τρίο στα χαφ τον Εσίτι, τον Μαουρίσιο και τον Ελ Καντουρί; Στο μόνο που διακρίθηκαν ήταν τα φάουλ που έκαναν μην μπορώντας να σταθούν απέναντι στους πολύ πιο ταχείς και δεξιοτέχνες χαφ της ΑΕΚ που κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, κόβοντας τον ΠΑΟΚ στα δύο και επιτρέποντας στη δική τους ομάδα να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο.

Με Μπίσεσβαρ, Στοχ και Ακπομ στην επίθεση έπαιξε μετά το 55' ο Φερέϊρα, επιστρατεύοντας και τον Μιχαηλίδη για να παίξει πιο μπροστά ο Γιαννούλης, ωστόσο ήταν αδύνατο να κλείσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ στα καρέ της γιατί έκαναν λάθος σχεδόν όποτε έπαιρναν την μπάλα ο Μαουρίσιο και ο Ελ Καντουρί. Ο Μπίσεσβαρ άλλαξε κάπως την κατάσταση, βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ζωντανέψει για κάποια λεπτά, μοίρασε κάποιες καλές πάσες, αλλά δεν συγχωρείται για το κοντινό πλασέ με το οποίο αστόχησε στο 60'. Μαζί του και ο Γιαννούλης, που ουσιαστικά έγινε αριστερό εξτρέμ, αλλά, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, κανείς άλλος δεν ακολουθούσε.

Στη συρτή σέντρα του Ροντρίγκο “κοιμήθηκε” μπροστά στην εστία ο Ακπομ και εκεί τελείωσαν όλα. Ο ΠΑΟΚ ήταν αδύνατο να νικήσει με... 1,5 ευκαιρία και έχασε κάθε ελπίδα έστω για την ισοπαλία εξ αιτίας του καταπληκτικού πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, ένα πέναλτι που ούτε οι παίκτες της μπορούσαν να φανταστούν ότι θα δοθεί. Με το 0-2 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έδειχνε πολύ “μικρός”, αλλά και με το 0-1 εξίσου “μικρός” ήταν. Πάρα πολύ “μικρός” για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

ΥΓ. Πάνω που κέρδισε τη θέση του στην ενδεκάδα ο Στοχ, χθες δεν υπήρχε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.